EEN LACH EN EEN TRAAN TIJDENS DE TRAININGWEEKEND

The Unforgettables bestaan uit ongeveer 50 jongeren. Zij zijn de stem van de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Deze jongerenraad zet zich met enorm veel liefde en enthousiasme in voor alle kinderen in Nederland die allen een rugzak hebben. Zij hebben op jonge leeftijd al teveel nare ervaringen opgedaan. 

The Unforgettables.jpg

Het verhaal delen

Je hart openen, hoe doe je dat, als je er al zo aan gewend bent om een muur om je hart op te bouwen om maar niet gekwetst te worden. Je kwetsbaar opstellen, hoe doe je dat als het je tweede natuur is geworden om een masker op te zetten, zodat je echte gevoelens niet zichtbaar zijn. Je verhaal vertellen, hoe doe je dat als je het gevoel hebt dat er toch nooit naar je geluisterd wordt. Wat voor veel van The Unforgettables zo tegennatuurlijk is, gebeurde: de jongeren durfden zich kwetsbaar op te stellen en hun verhaal te vertellen.

Lachen en huilen

Afgelopen weekend werd het centrale thema besproken voor de Week van Het Vergeten Kind 2018, die plaatsvindt van 29 januari t/m 4 februari. De kinderen dachten mee over het thema, stelden kritische vragen, reikten goede ideeën aan om het thema straks naar buiten te brengen en dachten na over welke rol zij daarin kunnen spelen. Omdat de jongeren door het thema moesten nadenken over hun eigen situatie werden het dagen met een lach en een traan.

Jamai en Narek

Naast het praten en het volgen van workshops, was er ook een tof feest. Onze ambassadeurs Johnny de Mol, Jamai Loman en Juvat Westendorp kwamen op bezoek. Ze kletsen met de kinderen, wisselden ervaringen uit, maakten lol, woonden een workshop bij en Juvat gaf zelf ook een dansworkshop.

Jandino!!!

Het was een grote verrassing dat Jandino Asporaat langskwam. Op de zaterdagavond werden er rake vragen op hem afgevuurd, die eerder die dag door een groepje tieners met Vriend Dolores Leeuwin werden voorbereid. Jandino vertelde open over zijn eigen kindertijd met vele moeilijke momenten. Door zijn oprechtheid, maar vooral door zijn strijdlust om niet te blijven hangen in het verleden en altijd te vechten voor je eigen toekomst, gaf hij een mooie boodschap mee aan de jongeren:

Jandino en The Unforgettables

JANDINO:"DOE WAT JE GELUKKIG MAAKT, KIJK VEEL IN DE SPIEGEL EN HERHAAL ‘IK BEN LEUK, IK MAG ER ZIJN’. IK HEB MEZELF ALTIJD LEUK GEVONDEN EN GEVOELD DAT ER MAAR ÉÉN WAS DIE ECHT MIJN TOEKOMST ZOU BEPALEN EN DAT WAS EN BEN IKZELF. DUS WORD DE BESTE VERSIE VAN JEZELF! IK DOE DAT OOK. IK STREEF ER ENKEL NA OM ‘DE BESTE JANDINO’ TE ZIJN."

Dit hopen wij ook voor The Unforgettables en alle andere kwetsbare kinderen in Nederland. Dat ze zien dat ze al het moois van de wereld waard zijn, het beste in zichzelf naar boven halen ondanks alle tegenslagen en een mooie toekomst tegemoet gaan.

The Unforgettables

Ricardo en The Unforgettables

The Unforgettables vinden het belangrijk om het leven van kinderen in opvanglocaties en van kinderen die in een moeilijke situatie opgroeien onder de aandacht te brengen bij heel Nederland. Daarom hebben de kinderen van de jongerenraad hard gewerkt aan de derde editie van Talks Magazine en wat is het weer gaaf geworden! Kijk maar en ...

Download hier het Talks Magazine

The unforgettable talkshow RTL4

Tijdens de Week van Het Vergeten Kind organiseerden we verschillende activiteiten door het hele land, voor en door kinderen. Onderdelen waren de uitreiking van de Kind Centraal Award, het Filmfestival in Tuschinski Amsterdam, onze eigen Talkshow 'Het Vergeten Kind Talks' op RTL4 en een speelfeest voor honderden kinderen. Tijdens de Week vragen we speciale aandacht voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. We geven ze een stem en laten ze zelf hun verhaal vertellen.

Kijk hoe tof de talkshow van The Unforgettables dit jaar was!

 

Wat kun jij doen

Wij strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren.

Ik word donateur

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner