LEREN IN EEN INSPIRERENDE OMGEVING

Als we het leven van kinderen in opvanglocaties willen verbeteren, moeten we niet over hen praten, maar met hen. Daarom kwamen in oktober 44 jongeren bij elkaar om te leren hoe zij hun verhaal kunnen vertellen als journalist, schrijver, talkshowgast of in een adviesraad. 

Een groep jongeren in zwart-witte baseballjacks wandelt op een zonnige herfstdag in oktober richting een adellijk kasteel. Het is de crew van The Unforgettables, op weg naar een weekend gevuld met workshops en feestmomenten. Een weekend waarin zij leren namens alle kinderen en jongeren, die om welke reden dan ook niet thuis kunnen wonen, hun verhaal te vertellen.

Als zij hun eigen verhaal vertellen, komt het veel duidelijker over. Door de verhalen van The Unforgettables is de mogelijk om met veel politieke partijen te praten over hoe hun situatie verbeterd kan worden. Het verhaal van The Unforgettable moet gehoord worden. Daarom is het belangrijk dat zij leren hun eigen verhaal en dat van anderen vast te leggen. Geholpen door vakkrachten, ervaringsdeskundigen als oud-jeugdjournaal-correspondent Tako Rietveld, oud-klokhuis-presentatrice Dolores Leeuwin en Het Vergeten Kind ambassadeurs Johnny de Mol, Jamai Loman, Angela Schijf en Babette van Veen.

The Unforgettables

THE UNFORGETTABLES LATEN ZICH HOREN

The Unforgettables laten van zich horen door artikelen te schrijven, filmen, te debatteren en te presenteren. Tijdens een trainingsweekend wordt er verschillende workshops gegeven. Belangrijke aspecten in die workshops zijn: samenwerken, kritisch nadenken, zelfbewust zijn, nadenken over moeilijke situaties en hoe je daarmee om kunt gaan, allemaal belangrijke levensvaardigheden. Hiermee krijgen The Unforgettables de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, zelfvertrouwen te krijgen, om eigen heft in handen te nemen en zelfstandig een leven op te bouwen.

Wil je zien wat The Unforgettables allemaal leren? Kijk zelf maar!

The Unforgettables zijn 50 jonge ervaringsdeskundigen die weten hoe het is om in de jeugdzorg of in een asielzoekerscentrum te wonen. Zij zijn de jongerenraad van Stichting Het Vergeten Kind en zetten zich in voor alle kinderen en jongeren die zich niet zelf kunnen laten horen. The Unforgettables geven met veel liefde, inzet en enthousiasme een stem aan al deze kinderen die veel hebben meegemaakt, zo vaak teleurgesteld zijn, maar die steeds opnieuw ergens de kracht vinden om positief te blijven, om verder te gaan.  

hard werken loont

Ook dit jaar hebben de kinderen van de jongerenraad gewerkt aan de tweede editie van Talks Magazine. Dit magazine is een van de vele manieren waarop The Unforgettables van zich laten horen. Ze laten ons en de politiek weten wat er anders kan. Delen hun mooiste wensen, ze interviewen ambassadeurs, ze geven een kijkje in hun leven.

Kijk zelf maar hoe gaaf dit magazine is geworden!

Download hier het Talks Magazine

Van 29 januari t/m 4 februari vond de Week van Het Vergeten Kind plaats. In deze week organiseerden we verschillende activiteiten door het hele land, voor en door kinderen. Onderdelen waren de uitreiking van de Kind Centraal Award, het Filmfestival in Tuschinski Amsterdam, onze eigen Talkshow 'Het Vergeten Kind Talks' op RTL4 en een speelfeest voor honderden kinderen. Tijdens de Week vragen we speciale aandacht voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. We geven ze een stem en laten ze zelf hun verhaal vertellen.

ben jij ook zo benieuwd naar de talkshow van het vergeten Kind?

wat kun jij doen

Wij strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren.

Ik word donateur

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner