Kinderen van de Staat

Oproep: Stop de carrousel van de jeugdzorg, waarbij kwetsbare kinderen eindeloos veel hulpverleners zien en steeds worden doorgeplaatst door het hele land, ver van hun vertrouwde omgeving en netwerk en worden opgesloten en afgezonderd in isoleercellen

Stichting Het Vergeten Kind wil dat er eindelijk een einde komt aan excessen in de jeugdzorg en heeft daarom op 16 november 2020 een brandbrief gestuurd naar bijna 9.000 gemeenteraadsleden en 355 wethouders Jeugd van alle Nederlandse gemeenten. In de brief wordt een dringend beroep op hen gedaan om het jeugdzorgbeleid in hun gemeente kritisch tegen het licht te houden. Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de Jeugdzorg en hebben als opdrachtgever en financier een belangrijke sleutel in handen om de zorg voor kinderen in de knel en hun gezinnen te verbeteren. Lees meer over de brandbrief.

Lees de aanbevelingen voor betere jeugdzorg

Om gemeenten te helpen heeft de stichting een handreiking gemaakt met 6 concrete aanbevelingen om de zorg voor kwetsbare kinderen duurzaam te verbeteren. Wij hopen dat gemeenten  dat gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen bij de inrichting van de jeugdzorg. 

Cover Kinderen van de StaatDownload het boek Kinderen van de Staat, Jeugdzorg in ademnood 

Bij de brief stuurt Het Vergeten Kind de raadsleden en wethouders het boek Kinderen van de Staat, Jeugdzorg in ademnood van Hélène van Beek dat op pijnlijke wijze actuele en structurele excessen in de jeugdzorg bloot. Door deze excessen worden deze kwetsbare kinderen hard geraakt. Dit zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed en nog diepere trauma’s, maar ook voor veel maatschappelijke ellende. 

Vrijwillige bijdrage boek

Het e-book Kinderen van de Staat hebben we gratis verstuurd aan alle wethouders jeugd en raadsleden in Nederland. Mocht u (vrijwillig) een kleine bijdrage in de kosten willen doen, dan kan dat heel eenvoudig via onderstaande Tikkie. U steunt daarmee onze strijd voor de vergeten kinderen in ons land. Hartelijk dank.

Doe een vrijwillige bijdrage via Tikkie

Tikkie KvdS