Tweedaags SPORT -EN SPELLEN PARADIJS

HEROES & CHAMPIONS, DAT IS TWEE DAGEN LANG SPORTEN EN SPELLEN DOEN IN DE BUITENLUCHT. MET ELKAAR LOL EN PLEZIER MAKEN, TALENTEN ONTDEKKEN EN VIES WORDEN. IN TEAMVERBAND, ONDER BEGELEIDING VAN PROFESSIONALS EN VRIJWILLIGERS, ELLENDE VERGETEN EN GEWOON KIND ZIJN. KIJK ZELF MAAR HOE GAAF HEROES & CHAMPIONS IS!

Meer dan 200 kinderen tussen de acht en de zestien jaar konden niet wachten om de bus uit te mogen springen. In de verte zagen zij de tenten en de stormbaan al staan. De vlaggetjes wapperden in de wind en de zon piepte door de wolken heen. Dit was de eerste editie van Heroes & Champions!

Heroes & Champions 2016

Op 3 en 4 mei 2016 werd het supercoole sportkamp Papendal in Arnhem twee dagen lang omgetoverd tot een sport -en spellen paradijs. Hier konden kinderen, die noodgedwongen in opvanglocaties wonen, even zorgenvrij zijn, weer kind zijn en zich helemaal uitleven in de buitenlucht.

WARMING UP MET TOFFE DANSERS

Onze ambassadeur Johnny de Mol gaf het startsignaal van dit top evenement. Juvat Westendorp, So You Think You Can Dance ster, en hiphop docente Nina Fi Schmid begonnen met de warming-up. Alle kinderen dansten en sprongen enthousiast mee met de dansers. Na de warming-up werden de kinderen ingedeeld in verschillende teams. Onder professionele begeleiding namen zij deel aan sporten en spellen zoals voetbal, hockey, de stormbaan en Bubble football.

Heroes & Champions Johnny 2016

Heroes & Champions Fun & Games

Kinderen konden ook lekker creatief aan de slag met spandoeken maken en schilderen. ook werden er clinics gegeven in hiphop, street-art en streetdance performance .

SPECIALE GAST

Op deze bijzondere dag kregen wij hulp van een speciale gast, voormalig Nederlands boxer en vriend van Het Vergeten Kind, Arnold Vanderlyde. Arnold motiveerde en coachte de kinderen. Voor Arnold was sport en spel altijd heel belangrijk. Hij kreeg zelfvertrouwen door op een jonge leeftijd te gaan sporten en zo ging het leren hem steeds makkelijker af.

Arnold: "Bewegen is fundamenteel om kinderen te ontwikkelen, om vertrouwen te geven en het gevoel van eigenwaarde te geven. Door sport en spel gaan kids zich prettig voelen en krijgen verbinding met elkaar.”

Ook Noah genoot volop van dit evenement. Een 14-jarige jongen die vanaf zijn derde in verschillende opvanglocaties heeft gewoond. Tijdens het interview met verslaggever Mariska Geene, deelde hij zijn ervaringen over hoe het was om op te groeien zonder de mogelijkheden om te sporten.

Noah: “Mijn grootste wens is om Freerunner te zijn. Het geeft je het gevoel van vrijheid. Dat je je eigen keuzes kan maken. Welke sprong doe ik wel en welke niet.”

Nanda Louisse van het Jeugdsportfonds was ook aanwezig bij Heroes & Champions en mocht Noah in het zonnetje zetten.  Bart van der Linden, internationaal freerunner, overhandigde het cadeau aan Noah. Noah kreeg een sportlidmaatschap om freerunner te worden!

Na een dag van plezier maken begon het avondprogramma. De bbq werd aangestoken en iedereen kon heerlijk genieten van het eten en drinken.

Heroes & Champions BBQ

Veel tijd om te blijven zitten was er niet, want het was tijd voor een feestje! Saar Koningsberger was aanwezig bij deze bonte avond en de kinderen genoten van de coole dancebattle met Juvat en de Karaoke show van Jamai Loman.

Heroes & Champions Juvat

Heroes & Champions Saar & Jamai

Na een korte nacht slapen in de tent, mochten de kinderen weer genieten van een dag vol activiteiten. Ze waren er echt even helemaal uit!

CHECK DEZE VIDEO om te zien HOE GAAF DEZE DAG WAS!

De begeleiders en het team van Het Vergeten Kind kijken terug op een fantastisch evenement en kunnen niet wachten op de volgende editie!

WAT KUN JIJ DOEN

Sporten is niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren. 

ik word donateur

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger