Mirjam van Drenth, adviseur nalaten

Graag stellen we je voor aan Mirjam van Drenth. Mirjam is moeder van twee kinderen en woont samen met haar partner in Utrecht. In haar functie als adviseur nalatenschappen bij Het Vergeten Kind begeleidt zij mensen met vragen over nalaten. Mensen die graag iets willen doen voor kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. 

Mirjam 720x472

1 - Waarom kiezen mensen ervoor om Het Vergeten Kind in hun testament op te nemen?

“Steeds vaker ontvangen we verzoeken van mensen die meer willen weten over nalaten aan Het Vergeten Kind. De meeste mensen die erover nadenken om ons op te nemen in hun testament hebben daarvoor gekozen, omdat zij willen dat deze kwetsbare kinderen, ook straks, er niet alleen voor staan. Vaak zijn het mensen die een vergeten kind kennen, zelf vergeten kind zijn geweest of zich zo hebben gevoeld. Zij weten dat het anders moet en willen dat op deze wijze hun idealen blijven voortleven. Ik vind het dan ook hartverwarmend om te horen wanneer wij opgenomen zijn in een testament.”

2 - Is het maken van een testament niet heel moeilijk?

“Absoluut niet. Vaak hoor ik dat mensen het voor zich uit schuiven. Dat is zonde, want het is juist zo’n mooi moment om na te denken over wat je wil nalaten aan de mensen die je lief hebt. Het geeft je de kans om alles goed te regelen voor je nabestaanden en je kunt, bijvoorbeeld, met ze bespreken dat je (deels) aan een goed doel wil nalaten. Zij komen dan niet voor verrassingen te staan en vaak leidt dit zelfs tot hele mooie gesprekken.”

3 - Waarvoor kan er contact met jou opgenomen worden?

“De stap naar de notaris wordt vaak als een drempel gezien. Veel mensen vinden het daarom fijn om vooraf eerst een vrijblijvend gesprek te hebben over de mogelijkheden tot nalaten. Als adviseur nalatenschappen kan ik meedenken over hoe je jouw testament vormgeeft met wat jij daarbij belangrijk vindt. Zo hoor ik vaak hoe prettig mensen het vinden om thuis, of bij ons op kantoor even rustig te kunnen praten, zonder verdere verplichtingen.”


 

Ik sta u graag te woord

Mijn naam is Mirjam van Drenth en ik help u graag verder als u vragen heeft over nalaten aan Het Vergeten Kind of een persoonlijk gesprek wenst. U kunt contact met mij opnemen via telefoonnummer 06 10190238 of per mail [email protected].