GESCHIEDENIS STICHTING HEPPIE

René van de Camp, oprichter en initiatiefnemer van Stichting Heppie, werkt in zijn jonge jaren als vrijwilliger bij kindervakantiekampen. Kampen waar kinderen uit verschillende leefgroepen komen voor een onbezorgde vakantie waar zij hun zorgen tijdelijk kunnen vergeten. Van de Camp wordt geraakt door deze kinderen die aangeven alleen op kamp oprechte aandacht en warmte en voelen. Essentiële basisbehoeften die ze niet krijgen op de plek waar ze wonen: de leefgroepen. Helaas stopt de organisatie die deze kinderkampen aanbiedt na een tijd.
 
Terug in de tijd

1997: René van de Camp richt  Stichting Kico op. René, geïnspireerd door zijn ervaringen als vrijwilliger, besluit zelf kampen te organiseren voor kinderen uit verschillende leefgroepen. Kampen waar kinderen niet eenmalig heen gaan, maar structureel. Mét de continuïteit van bekende vrijwilligers.

1999: start van de de eerste 9 opvangweekenden met 11 vrijwilligers op groepsaccommodatie De BuitenJan in Veldhoven Een plek waar alles draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht voor kinderen uit verschillende leefgroepen. Uniek aan de kinderkampen van Kico is de structurele opvang van  kinderen tijdens opvangweekenden en zorgvakanties. Ook worden de kinderen begeleid door vaste begeleiders.

2009: Kico verandert in de naam Stichting Heppie. Deze naam sluit beter aan bij waar de stichting voor staat: ‘kinderen blij maken!

2012:  Hotel Heppie opent zijn deuren: een groepsaccommodatie  voor maximaal 58 personen in een bosrijke omgeving bij Geldrop-Mierlo. Bij de inrichting van het hotel is rekening gehouden met de behoeften kinderen die structuur en warmte nodig hebben. Hotel Heppie biedt allerlei voorzieningen en vertier, Zo is er een groepsruimte en hebben de slaapkamers een eigen douche en toilet. Daarnaast is er een speelgebouw met een grote binnenspeeltuin en een theaterzaal. Een groot speelbos met speeltoestellen, skelterbaan, een kampvuurplaats en een Cruyff-court omringt het Hotel.

2016:  Stichting Heppie fuseert met Stichting Het Vergeten Kind. De stichtingen bundelen hun krachten voor de kwetsbare kinderen in Nederland. Samen kunnen zij deze doelgroep beter helpen, Stichting Het Vergeten Kind vanuit haar expertise over aandacht genereren voor de problematiek van de doelgroep door onder andere campagnevoering en fondsenwerving. Stichting Heppie vanuit haar kennis om directe hulp aan deze doelgroep te bieden door middel van het organiseren van Heppie Vakanties en Weekenden. Gezamenlijk maken de stichtingen zich hard voor het verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen onder de naam Stichting Het Vergeten Kind.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner