GESCHIEDENIS HET VERGETEN KIND

Guusje Nederhorst overlijdt in 2004 op de jonge leeftijd van 34 jaar. Haar man Dinand Woesthoff, leadzanger van de toenmalige band Kane, richt ter nagedachtenis aan haar de Guusje Nederhorst Foundation op in 2007. In goed overleg met Dinand wordt besloten om vanaf 2014 verder te gaan onder de naam Stichting Het Vergeten Kind. 
 

Terug in de tijd

2007: Dinand Woesthoff, voormalig leadzanger van de band Kane, richt de Guusje Nederhorst Foundation op, ter nagedachtenis aan zijn vrouw Guusje Nederhorst;

2009: de stichting kiest ervoor zich volledig in te zetten voor kinderen in Nederland niet thuis kunnen opgroeien en noodgedwongen verblijven in vaak sobere opvangcentra;

2014: in goed overleg met oprichter Dinand wordt besloten dat de stichting verder gaat onder een nieuwe naam: Het Vergeten Kind. Dit omdat veel kinderen in opvangcentra door het hele land verblijven, soms op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen. Hierdoor hoor en zie je ze niet. Juist daardoor wordt deze groep kinderen zo makkelijk vergeten. Stichting Het Guusje Nederhorst Fonds wordt opgericht en heeft als doel algemeen nut beogende doelen en projecten met betrekking tot het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en dieren, te ondersteunen.

2016: Het Vergeten Kind fuseert met Stichting Heppie. Hierdoor verbreedt de doelgroep: niet alleen kinderen die in opvangcentra wonen behoren nu tot de doelgroep, maar ook kinderen die nog thuiswonen en die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner