Majoor Bosshardtprijs naar Het Vergeten Kind

14 september 2018

De Majoor Bosshardtprijs is dit jaar voor Stichting Het Vergeten Kind. De jury was unaniem in haar beslissing om Het Vergeten Kind de prijs toe te kennen. Onze Ambassadeur Angela Schijf nam de prijs in ontvangst tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils in Amsterdam.

Majoor Bosshardt-prijs 1

"We zijn onder de indruk van hoe Stichting het Vergeten Kind op een concrete, constructieve en structurele wijze invulling geeft aan het omzien naar (de noden) van kinderen. We herkennen daarin de principes van majoor Bosshardt, die op haar eigen unieke wijze bijdroeg aan het bieden van zorg voor ‘mensen zonder helper" aldus het juryrapport. 

"Net als majoor Bosshardt, gebruikt de Stichting Het Vergeten Kind haar voorbeeldfunctie om concrete hulp te bieden aan noden van mensen. Daarmee zorgt de stichting voor verbinding en biedt zij steun aan hen die dat zo hard nodig hebben", staat in het juryrapport.

Majoor Bosshardtprijs

De Majoor Bosshardtprijs is ingesteld om het leven en werk van majoor Bosshardt (1913-2007), jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken en wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. 

Angela Schijf Majoor Bosshardt

Angela zegt in haar dankwoord: "Het is fantastisch dat wij deze prijs toegekend hebben gekregen, want wat dit eigenlijk wil zeggen is; we zien jullie, we zien de stichting en we vinden het goed wat jullie doen. Hierdoor groeien wij weer verder en kunnen we onze hulp nog beter en grootschaliger inzetten."

 

Stimulans

Onze dank gaat uit naar het Leger des Heils en de Stichting Majoor Bosshardtprijs. We zijn enorm vereerd met de prijs, wat een prachtige erkenning! Tegelijkertijd is het een grote stimulans voor ons om door te gaan met ons belangrijke werk voor kwetsbare kinderen. Ze hebben ons werk hard nodig!
 

Bekijk hier het filmpje 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner