"Op school werd ik gepest omdat ik anders ben, op Heppie-vakantie kan ik mezelf zijn"

09 juni 2018

Roza Celia (15) heeft het niet altijd makkelijk gehad. Ze draagt zorg voor haar langdurig zieke zus Zara Lena en werd op school gepest. Ook is het in dit eenoudergezin lastig om geld te vinden om op vakantie te gaan. Gelukkig kan Roza Celia dankzij HEPPIE wél op vakantie, samen met haar zus. "We zijn altijd heel blij als we naar het HEPPIE-zomerkamp gaan. HEPPIE betekent voor ons: alles even loslaten en genieten.

Ik was zes jaar toen ik voor het eerst naar Heppie mocht, samen met mijn zus. We kwamen in aanmerking voor het kamp omdat de financiële situatie thuis moeilijk was en omdat mijn zus langdurig ziek is. Zara Lena heeft een aantal keer een hersenvliesontsteking gehad en heeft vaak in het ziekenhuis gelegen. Het is zwaar om voor haar te zorgen, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn moeder. In die tijd werd ik op school ook gepest, dus het was voor ons allemaal heel fijn toen Zara Lena en ik naar Heppie mochten!

Roza Celia Heppie vakantie

"Er waren veel kinderen om mee te spelen en dat had ik normaal niet in de zomervakantie"

Die eerste keer vond ik het spannend om te gaan, maar toen ik eenmaal op het kamp aankwam, waren alle zenuwen voorbij. Er waren veel kinderen om mee te spelen en dat had ik normaal niet in de zomervakantie. De meeste kinderen bij mij in de buurt gingen in de zomer met hun ouders naar Frankrijk of Spanje, dus ik was vaak alleen. Maar bij de Heppie-vakanties waren er veel lieve kinderen en begeleiders en dat was gezellig. We deden heel veel spellen in het bos en we gingen zwemmen! Dat vond ik superleuk omdat Zara Lena en ik normaal niet kunnen zwemmen. Ze heeft natuurlijk veel begeleiding nodig en hier hadden we dat.

"Het leukste aan de HEPPIE-vakanties vind ik vrienden maken"

Het leukste aan de vakanties vind ik vrienden maken en dat kan hier goed omdat je jezelf kan zijn. Als ik op school mezelf was, werd ik gepest omdat ik anders was. Maar bij de Heppie-vakanties is iedereen ‘anders’ en dat bindt ons juist. Ook is het thuis voor mij lastig om mijn eigen hobby’s of dromen te volgen, mijn moeder heeft natuurlijk veel tijd nodig om voor mijn zus te zorgen. Dan kan ik helemaal ontspannen en mag ik dingen doen die ik wil. Daar is die paar dagen dan even helemaal de ruimte voor en dat vind ik heel fijn. 

Roza Celia The Unforgettables

"OP HEPPIE-vakantie kun je jezelf zijn"

Als het kamp weer voorbij was, huilde ik in de auto de hele terugweg omdat ik iedereen zo zou gaan missen. Het zijn echt weekenden en weken om naar uit te kijken, we tellen de dagen tot we weer naar een Heppie-vakantie mogen. Het is daarom heel belangrijk dat dit soort Heppie-vakanties bestaan en dat het nieuwe Hotel Heppie er gaat komen. Kinderen maken vrienden en hun ouders, die het vaak ook moeilijk hebben, hebben dan ook een paar dagen rust. Ik kan alles loslaten en genieten. Het voelt echt als vakantie."

Roza Celia in actie

BOUW MEE AAN HUN TOEKOMST, BOUW MEE AAN HOTEL HEPPIE ALMERE

Er zijn veel meer kinderen en jongeren in Nederland zoals Roza. We krijgen dan ook veel meer aanmeldingen voor de Heppie-vakanties dan dat er plaatsen zijn, Hierdoor zijn de wachtlijsten lang. We willen daarom in 2019 starten met de bouw van Hotel Heppie Almere, één grote, liefdevolle plek voor al die duizenden kinderen die het nodig hebben. We kunnen dit niet alleen, jouw hulp is ook en juist nu hard nodig. Bouw mee aan de toekomst van kinderen die ten onder dreigen te gaan aan trauma’s en negatieve ervaringen. 

DONEER NU

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner