Stichting Het Vergeten Kind bouwt simpele tuin om tot speelparadijs in XONAR vrouwenopvang & hulpverlening, Maastricht.

18 april 2018

Vandaag was de feestelijke opening van een vernieuwde binnentuin van XONAR vrouwenopvang & hulpverlening. Na twee maanden konden de kinderen vandaag de eerste stap zetten in hun nieuwe tuin. Stichting het Vergeten Kind heeft de tuin omgebouwd van een simpele buitenplek tot een echt speelparadijs. Op deze prachtige zonnige dag genoten ze van alle nieuwe speelvoorzieningen zoals een voetbalveld, schommels en een kinderhoek voor de allerkleinsten.

Het Vergeten Kind - Xonar

Samira (10 jaar); ‘De tuin hiervoor was heel erg saai. Nu kunnen wij allemaal leuke dingen doen. Ik vind de rekstok het leukste, dan kan ik koprollen maken.’

XONAR VO&H biedt hulp aan vrouwen & kinderen in het geval van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Een plek met verschillende appartementen waar ze veilig kunnen wonen. Op de locatie is er veel aandacht en hulp voor de kinderen maar een gezellige ruimte om buiten te spelen ontbrak. "Kinderen hebben behoefte om lekker buiten te kunnen spelen, maar die was er niet. De wens was er om een binnentuin te creëren die uitnodigt om te spelen, ontdekken en daardoor te leren. Voor zowel de kinderen als de moeders moest het een fijne plek worden. En dat is door de stichting en financiële hulp van de Gemeente Maastricht gelukt" aldus Anja Pijls, lid Raad van Bestuur XONAR.

Het Vergeten Kind - Xonar voetbalveld

Stichting Het Vergeten kind vindt het van belang dat kinderen weer even kind zijn en leren de moeders om met hun kind te spelen en te genieten ondanks hun turbulente leven. Een omgeving waarin kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Op deze manier wordt hun fysieke en geestelijke welzijn positief beïnvloed. Zo kunnen ze hun zorgen vergeten, gewoon kind zijn en zich verder ontwikkelen.

Het Vergeten Kind Xonar - taart aansnijden

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner