We blijven (ver)bouwen! Nu ook in Roosendaal

16 oktober 2017

Afgelopen donderdag openden we een tovertuin in Almere en vandaag opende onze ambassadeur angela schijf een chill out bij Jeugdzorginstelling 'De Driekant' in Roosendaal! ja, het vergeten kind en de lions blijven (ver)bouwen!

Chill Out De Driekant Roosendaal 1

Voor de verbouwing was de tuin een behoorlijk lege, kale en troosteloze plek. Een overwegend stenen binnenplaatsje. Dankzij de verbouwing is de tuin een echte Chill Out geworden, een kleurrijke mix van zitjes en speeltoestellen zoals een schommel, glijbaan, trampoline en voetbalveld. Een plek om je energie kwijt te kunnen, maar ook om rustig te kunnen praten en te chillen. En vooral dat laatste is belangrijk, weet Angela Schijf, zelf moeder van drie dochters.

Angela: "Jullie dragen allemaal een zware rugzak met je mee, maar als je die kunt delen wordt ie vanzelf minder zwaar. Besef dat dit niet het einde is, jullie komen hier allemaal sterker uit.'' 

De tuin is een heerlijke omgeving geworden waar de jongeren lekker buiten kunnen spelen, voetballen en basketballen. Maar waar ook de kleintjes van zes jaar zich kunnen vermaken. Een tuin waar de kinderen even hun gedachten kunnen verzetten en kunnen uitwaaien. Een echte uitlaatklep. 

Imran, 9 jaar: "Eindelijk een plek waar we echt kunnen voetballen met echte goaltjes."

Ook deze verbouwing is mogelijk gemaakt door onze sponsor, de Lions. 

stichting juzt

De Driekant in Roosendaal is onderdeel van Stichting Juzt. Juzt biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp bij complexe problemen en helpt gezinnen die met huiselijk geweld te maken hebben. Lees hier meer over Juzt.

Lions

Dankzij de hulp van de Lions Clubs, onze sponsor, realiseren wij dit jaar zes maar liefst zes verschillende Tovertuinen! De Lions Clubs International bestaat dit jaar honderd jaar en de Nederlands Lions vieren dat met dit grootse cadeau aan onze stichting. Lees hier meer over de Lions.

Chill Out De Driekant Roosendaal 2

Chill Out De Driekant Roosendaal 3

Chill Out De Driekant Roosendaal 4

Chill Out De Driekant Roosendaal 5

Meer over verbeteren leefomgeving

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner