Actie VriendenLoterij “Samen Het Vergeten Kind op 1”

18 augustus 2017

Het Vergeten Kind is dit jaar het goede doel van de Vriendenloterij PrijzenMarathon. De helft van elk lot gaat rechtstreek naar de bouw van één grote, liefdevolle plek voor tienduizenden kwetsbare kinderen in Nederland: Het Huis van Het Vergeten Kind. De actie loopt van 18 augustus tot en met 30 september 2017.

In Het Huis van Het Vergeten Kind kunnen alle kinderen met een instabiele of onveilige thuissituatie hun zorgen en ellende even opzijzetten. Door het geven van aandacht en positieve ervaringen wordt de kans op ernstige gedragsproblemen en schooluitval zo een stuk kleiner. In dit grootste ‘Huis’ van Nederland kunnen deze kinderen weer gewoon kínd zijn en zich ontwikkelen. Dat verdient elk kind in Nederland.

Johnny de Mol en Gerard Joling actie VriendenLoterij

Waarom de actie

Onderzoek van UNICEF wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Meer dan 100.000 kinderen groeien op in een onveilige of instabiele thuissituatie met meerdere problemen, worden verwaarloosd of mishandeld. Dit is in iedere schoolklas gemiddeld één kind. Bij 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis, dat ze noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen. Daarom hebben de VriendenLoterij en Het Vergeten Kind samen één doel: al deze kinderen de hulp geven die ze verdienen, zodat zij ervaren dat ze ertoe doen en dat het ook anders kan.

Meedoen met de actie

De actie loopt van 18 augustus tot en met 30 september 2017. Samen met de VriendenLoterij zetten we Het Vergeten Kind op één. Lees alles over deze actie op www.vriendenloterij.nl/aandacht.

Meer over het Huis van Het Vergeten Kind

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner