HEPPIE ZOMERTOUR IN DRIEVLIET EEN SUCCES

30 augustus 2019

Het Vergeten Kind toert de hele zomer door het land met de Heppie Zomertour; een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen. Op 30 augustus was familiepark Drievliet aan de beurt. Vanuit Delft, Den Haag, Rijswijk, Gouda, Leiden, Rotterdam, Zoetermeer en Utrecht vertrokken bussen met in totaal ruim 300 kinderen en hun ouders/begeleiders voor een onvergetelijke dag in Drievliet.

Maar liefst 20% van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie.
Dit blijkt uit de Vakantiegeldenquête 2019 van het Nibud. Het vakantiegeld wordt eerder gebruikt voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden. Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om multiprobleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders. “Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij de zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn.” Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind. 

Heppie Zomertour 2019 - Drievliet

De kinderen vermaakten zich uitstekend in het attractiepark. Mees 9 jaar: "Ik heb super veel zin, ik ben nooit eerder geweest in een pretpark en ga zeker in de Formule X. Het wordt de beste dag in mijn vakantie!"

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Bastiaan van Musscher en samenwerkingspartners zoals Drievliet die deze dag mogelijk maakten!

Heppie Zomertour 2019 - Drievliet

Heppie Zomertour 2019 - Drievliet

Heppie Zomertour

Eén van de activiteiten die Het Vergeten Kind organiseert is de Heppie Zomertour. Deze toert van 23 juli tot en met 8 september door het land. Vanuit 50 gemeenten zullen in totaal circa 2000 kinderen de Efteling, Dierenpark Amersfoort, Familiepark Drievliet en Attractiepark Slagharen bezoeken voor een onbezorgde vakantiedag.

Deze onvergetelijke zomerdagen kunnen wij enkel en alleen organiseren dankzij jouw steun!

Ik wil helpen!
 

Heppie Vakanties & Weekenden

Het Vergeten Kind organiseert naast de Heppie Zomertour ook Heppie Vakanties & Weekenden voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. De vakanties worden begeleid door pedagogisch getrainde vrijwilligers die aandacht en zorg kunnen geven aan elk individueel kind. Bij de Heppie Vakanties draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. 
 

Wat doet Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen gezien en gehoord worden, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner