Heppie (t)Huis opent haar deuren

05 april 2019

5 april 2019

Vandaag opende Heppie (t)Huis op een feestelijke manier haar deuren. Heppie (t)Huis is een huis voor 8 kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Ze vinden hier een veilige, stabiele woonplek in hun eigen sociale omgeving vlakbij hun vrienden, school en (sport)club. Het is een plek waar ze zich echt thuis kunnen voelen en zichzelf mogen zijn. De kinderen maken onderdeel uit van een grote hartelijke ‘familie’ bestaande uit een vast team van medewerkers en huishond Douchka. 
Heppie (t)Huis 1
 

Opgroeien op een fijne plek

Heppie (t)Huis is een initiatief van Stichting Het Vergeten Kind. De stichting strijdt voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland. Als dat in het eigen gezin niet kan, is dat enorm ingrijpend in een kinderleven. Opgroeien op een andere fijne plek waar het belang van het kind voorop staat en waar het mag blijven wonen is dan cruciaal. Daarom heeft Het Vergeten Kind het Heppie (t)Huis opgericht. 

Heppie (t)Huis

In het Heppie (t)Huis worden de kinderen en jongeren opgevoed door professionele opvoeders. Ze zetten de kinderen in hun kracht en bouwen aan fijne herinneringen. Zij zorgen ervoor dat ieder kind gezien en gehoord wordt en de positieve aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Het Heppie (t)Huis geeft een stabiele basis. Zodat ze weer verder durven te kijken, op een gezonde manier de maatschappij in kunnen stappen en een toekomst met perspectief tegemoet gaan. Ook de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen en jongeren die in het Heppie (t)Huis wonen, krijgen aandacht en ondersteuning. Ons streven is dat kinderen weer veilig en fijn thuis bij hun eigen ouder(s)/verzorger(s) gaan wonen. Kinderen en jongeren die deze mogelijkheid niet hebben, mogen in het Heppie (t)Huis blijven wonen zolang als dit nodig is.

Net even anders

Gemeente Geldrop-Mierlo heeft Heppie (t)Huis omarmt. Rob Otterdijk, Wethouder Geldrop-Mierlo: "Dit is echt een uniek project dat helemaal aansluit bij het beleid van Geldrop-Mierlo: Persoonlijk en Dichtbij'. En dat is een gemeenschappelijke deler tussen de gemeente en Het Vergeten Kind. De samenwerking verliep daarom uitermate goed. Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind: ‘Heppie (t)Huis wil laten zien dat het ook anders kan. Wij creëren een plek waar de kinderen telkens dezelfde gezichten zien en langdurig mogen verblijven waardoor wij continuïteit, veiligheid, voorspelbaarheid en zekerheid bieden. En een plek waar een klimaat van aandacht, warmte en liefde heerst. Want dat is tenslotte wat kinderen nodig hebben om zich te ontwikkelen. Wij zijn blij dat de gemeente Geldrop-Mierlo investeert in Heppie (t)Huis en we hopen anderen te inspireren.

Heppie (t)Huis 2

Heppie (t)Huis 3

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner