Actie opzetten voor goed doel

Een positieve bijdrage aan het leven van kwetsbare kinderen in Nederland leveren: dat is ons doel. Dit kunnen we niet alleen. Iedere donatie is waardevol en we zijn dan ook erg dankbaar voor iedereen die ons helpt. Wil jij graag een actie opzetten voor een goed doel? Lees hier hoe je dit doet en zet je in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben.

Geld inzamelen voor een goed doel

Iedere donatie is waardevol - groot of klein. Je kunt een lopend project of een actie steunen of zelf gemakkelijk een eigen actie starten en geld inzamelen, via ons actieplatform. Het maakt niet uit op welke manier jij graag wilt helpen, of je nou op een sportieve manier helpt of juist iedereen laat proeven van jouw culinaire kunsten. 

Geld inzamelen voor een goed doel zorgt ervoor dat het doel daadwerkelijk van betekenis kan zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland een fijne kindertijd hebben waarin ze gewoon kind kunnen zijn.

Acties om geld in te zamelen voor een goed doel

Je kan op verschillende manieren geld inzamelen voor een goed doel. Dit kun je helemaal zelf doen, maar ook als bedrijf kun je een actie opzetten voor een goed doel. Geef een benefietconcert, bak taarten, loop een marathon of verzamel lege flessen (of flessenbonnen). Maar er zijn nog veel meer acties om geld in te zamelen voor een goed doel:

 • Organiseer een rommelmarkt met allemaal spullen die je niet meer gebruikt;
 • Heitje voor karweitje;
 • Organiseer een high-tea;
 • Geef een training in iets waar jij goed in bent;
 • Zet een wandeltocht uit en nodig mensen uit om hem te lopen;
 • Organiseer een spelletjesmiddag voor kinderen (of juist ouderen); 
 • Gebruik je creativiteit en verkoop leuke armbandjes of andere zelfgemaakte dingen;
 • Organiseer een sponsorloop met ons sponsorformulier;
 • Verkoop huisgemaakte soep of koekjes
 • Wees creatief en bedenk zelf een onvergetelijke actie!

Inzamelingsactie beginnen voor een goed doel

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan over wat voor inzamelingsacties je kan opzetten voor een goed doel. Maar hoe pak je dit nou eigenlijk aan? Wij beschrijven in vier stappen hoe je een actie aan kan maken

 1. De eerste stap is om een actie te verzinnen waar jij enthousiast van wordt. 
 2. Vervolgens is het tijd om jouw daadwerkelijk actie te starten. Maak een actiepagina aan op onze website. Schrijf een leuke tekst om mensen te informeren over jouw actie. Hier kun je ook foto’s bij gebruiken. Op deze pagina vul je het bedrag in dat jij graag wilt ophalen met de actie. Plan ook een datum in wanneer de actie plaats moet vinden.
 3. Nu jij een actie hebt bedacht en een pagina hebt aangemaakt, is het tijd om iedereen op de hoogte te brengen van jouw toffe actie. Stuur de pagina door naar al je vrienden, familie, kennissen, buren en collega’s. Als iedereen op de hoogte is, kunnen ze jou helpen om jouw actie tot een groot succes te maken. Misschien willen ze ook wel op jouw rommelmarkt staan (of juist spullen kopen van de rommelmarkt), willen ze je taarten kopen of doneren ze graag voor de marathon die je gaat lopen.
 4. Geld doneren is eenvoudig: dat kan namelijk gewoon via de ‘doneerbutton’ op jouw actiepagina. Hier houd je ook precies bij wat er wordt gedoneerd. Tot slot is het tijd om de actie af te sluiten en al jouw donateurs te bedanken. 

Lees al onze tips & trucs en maak jouw actie een groot succes! Als je wilt, kun je gebruik maken van ons promotiemateriaal. Zo kun je jouw actie volop in de schijnwerpers zetten en de inzamelingsactie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht kan brengen. Als je wat hulp nodig hebt, helpen wij je graag een handje