Willeke Alberti

Willeke is geboren op 3 februari 1945 en groeit op in het naoorlogse Amsterdam. Op elfjarige leeftijd maakte ze haar tv-debuut in de musical ‘Duel om Barbara’. In mei 1958 maakt ze haar eerst plaatje, dit is een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel; ‘Norman’, ‘Sei Rimasta sola’ en dan in 1963, ‘Spiegelbeeld’. Het nummer haalt de eerste plaats op de hitparade en dit levert Willeke haar eerste gouden plaat op. In de jaren die volgen, wordt Willeke nogmaals beloond met een gouden plaat, ontvangt ze de Edison en haar rol in ‘De Kleine Waarheid’ levert haar een Gouden Televizier-Ring op.

Na 1980 richt Willeke haar aandacht op haar gezin en staat ze wat meer buiten de schijnwerpers. In 1987 maakt ze een rentree met het lied ‘Samen zijn’ en de cd ‘Vrienden voor Altijd’. Ook deze wordt met goud bekroond. Een samenwerking met Paul de Leeuw resulteert in 1992 opnieuw in een gouden schijf voor het lied ‘Gebabbel’ en voor de cd 'Beetje Mazzel' ontvangt ze een tweede Edison. Dat Willeke niet van stilzitten houdt, is wel duidelijk. Sinds 2006 tourde ze met haar ‘GOUD’ concert en stond ze zeker driehonderd keer op verschillende podia.

In 2001 richtte Willeke de Willeke Alberti Foundation op, waarvoor zij de zeer gewaardeerde ‘Majoor Bosshardt Prijs’ heeft ontvangen. Naast dit goede doel is Willeke ook een vriend van Het Vergeten Kind. Zo heeft zij, samen met haar zoon Johnny de Mol, opnieuw het nummer ‘De glimlach van een kind’ uitgebracht, waarvan de gehele opbrengst ten goede kwam aan de stichting. 

Willeke Alberti

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner