maak kennis met vriend willeke alberti

"De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft. De glimlach van een kind dat nog een leven voor zich heeft. Dat leven is de moeite waard met soms wel wat verdriet, maar met liefde, geluk en plezier in ´t verschiet." (uit het lied 'De glimlach van een kind')

Willeke groeit op in het naoorlogse Amsterdam en maakte op elfjarige leeftijd haar televisiedebuut in de musical ‘Duel om Barbara’. In mei 1958 maakt ze haar eerst plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. Solo singles volgden snel en net zo snel vulde haar prijzenkast zich met gouden platen, Edisons en een Gouden Televizier-ring voor haar rol in ‘De Kleine Waarheid’.

Na 1980 richt Willeke haar aandacht op haar gezin en stond ze een periode wat meer buiten de schijnwerpers. Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en in 1987 maakt ze een rentree met het lied ‘Samen zijn’. In aanloop naar haar 75ste verjaardag (3 februari 2020) stond Willeke twee keer in een uitverkochte AFAS Live, Amsterdam. Eens een artiest, altijd een artiest. 

Optreden Willeke Alberti Kind Centraal Award 2018_Het Vergeten Kind

In 2001 richtte ze de Willeke Alberti Foundation op, waarvoor zij de ‘Majoor Bosshardt Prijs’ heeft ontvangen. (Het Vergeten Kind mocht deze prijs in 2018 ontvangen.) Willeke’s hart is zo groot dat ze naast haar mooie werk voor haar eigen stichting ook Vriend van Het Vergeten Kind is. Samen met haar zoon Johnny de Mol, ambassadeur, nam ze een speciale versie van ‘Glimlach van een kind’ op. Geen feest van de stichting is compleet zonder dat Willeke dit liedje zingt voor alle kinderen bij wie wij een glimlach op het gezicht willen toveren.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner