Atrap Zomertour 2017 door ambassadeur Natasja Froger in Avonturenpark Hellendoorn

08 juli 2017

Vandaag was de aftrap van de Zomertour 2017 door ambassadeur Natasja Froger. 250 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland beleefden een fantastisch dagje uit in Avonturenpark Hellendoorn. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Hellendoorn is de eerste in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Hellendoorn 1 zomertour 2017

Ambassadeur Natasja Froger startte de dag met een warm welkomstwoord. Natasja: "Wat was het een geweldige dag vandaag. Heerlijk om al die blije gezichtjes te zien. Fantastisch dat we met de zomertour deze kinderen een onbezorgde dag kunnen geven."
"In samenwerking met onder meer Avonturenpark Hellendoorn, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Avonturenpark Hellendoorn en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Hans Verleur en samenwerkingspartners zoals Avonturenpark Hellendoorn die deze dag mogelijk maakten!

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn 2 zomertour 2017Verscholen in de prachtige bossen ligt het gezelligste familiepretpark van Nederland; Avonturenpark Hellendoorn! De sfeer is gemoedelijk, afstanden tussen de attracties zijn klein en wachttijden voor attracties zijn kort. Met ruim 30 topattracties, waaronder de gloednieuwe attractie Het DrakenNest, diverse shows en waterslidepark Aquaventura met maar liefst 11 waterglijbanen, is er voor iedereen veel te beleven. Avonturenpark Hellendoorn draagt graag bij aan het bieden van een onbezorgde dag voor deze kinderen.

“Kinderen kunnen in ons park echt kind zijn en genieten van onze attracties, waaronder de nieuwe spectaculaire zomershow. Dit gunnen wij deze kwetsbare groep van harte en daarom zetten wij ons de komende vier jaar in voor Het Vergeten Kind”, aldus René Peul, directeur marketing, sales en operationele zaken.

Het Vergeten Kind

Hellendoorn 3 zomertour 2017Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en Hellendoorn 4 zomertour 2017crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner