ALLEREERSTE TRIPLE F GROOT SUCCES!

het was nog maar een droom in 2014; EEN COOL EVENT ORGANISEREN VOOR JONGEREN. DAT HADDEN WE NOG NIET EN het STOND dan ook HOOG OP ONS VERLANGLIJSTJE. MET DE HULP VAN CARINA BURGHOUT EN MARIEKE VRIJENHOEK EN DE INPUT VAN JONGEREN VAN TRIVIUMLINDENHOF (JEUGDZORG IN ROTTERDAM) kwam ONZE DROOM uit OP 13 EN 14 AUGUSTUS 2015: DE ALLEREERSTE EDITIE VAN TRIPLE F was een feit.

Triple F staat voor Fun, Food & Festival. Deze minivakantie realiseerden we in 2015 voor tachtig jongeren uit opvanglocaties. Voor deze kinderen is door teruglopende subsidies zelden een leuk uitje weggelegd. Ze moeten de vakantie veelal noodgedwongen doorbrengen in de opvang en hier de tijd uitzitten totdat school weer begint. Tijdens Triple F kunnen de jongeren voor twee dagen hun zorgen vergeten en gewoon weer even tiener zijn. 

EERSTE F = FUN

Triple F 2015 Johnny op trapDe Fun begon op de eerste dag (13 augustus) op het Forteiland IJmuiden waar de kids uitgedaagd, geprikkeld en gemotiveerd werden om hun grenzen te verleggen. Ze deden actief mee met spannende activiteiten en moesten samenwerken voor een goed resultaat. We verdeelden de tachtig kinderen in acht groepen en aan elke groep koppelden we een bekende teamcaptain.

ambassadeurs doen ook mee

Onze ambassadeurs Johnny de Mol, Saar Koningsberger, Angela Schijf en Babette van Veen waren uiteraard van de partij. Speciaal op verzoek van de jongeren waren ook Ruud Feltkamp (van GTST) en Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance) aanwezig. De laatste twee teamcaptains kwamen uit de voetbalwereld: Arthur Numan (oud-PSV en ex-international) en Frank Korpershoek (lokale held en aanvoerder van Telstar). Onder aanvoering van de teamcaptains strijdden de teams tegen elkaar. De winnaar van de eerste dag was het team van Ruud Feltkamp, die zijn taak als teamcaptain zeer serieus nam en zijn team fanatiek aanvoerde.

TWEEDE F = FESTIVAL

Triple F 2015 02‘s Avonds was het tijd voor een feestje op Slot Assumburg in Heemskerk. In de prachtige achtertuin vond een roofvogelshow plaats, terwijl we de voortuin omtoverden tot een festivalterrein. En daar konden de kinderen ontspannen, dansen, deelnemen aan de gave hiphop clinic van Juvat of aan een van de andere activiteiten (zoals kop van jut, nail art, visagie door The Body Shop, sneltekenaar, fotobus) en genieten van muziek van DJ Miss Brown en optredens van Aliyah en Jayh Lawson. Op deze locatie hebben de kinderen ook overnacht, omdat het slot ook een stay okay hostel is. 

DERDE F = FOOD

Triple F 2015 03Overdag kregen de jongeren een lekkere lunch, maar bij het Festival werden ze echt verwend met Rollende Keukens waar ze zich tegoed konden doen aan verse patat, saté, pizza’s, ijs en (non alcoholische) dranken. Want ‘lekker eten’ stond volgens de jongeren ook op het verlanglijstje van een ‘geslaagd event’. Na een korte nacht werden de jongeren de volgende getrakteerd op dag vol coole activiteiten en verrassingen bij strandpaviljoen Nova Zembla.

grote grijns

Wat ons is bijgebleven is de verandering die de jongeren doormaakten tijdens de twee dagen. Ze kwamen aan met een gesloten houding. Afwachtend. En verlieten Triple F met de schouders naar achteren en een grote grijns op hun (vermoeide) gezichten. Verhalen werden verteld (die ons altijd zullen raken) en vriendschappen werden gesloten. We waren dan ook blij toen via de hulpverleners de bedankjes binnenstroomden.

“IK WIL JULLIE GRAAG ZOOOOOOOOO BEDANKEN!!!!! WE HEBBEN FANTASTISCHE DAGEN BELEEFD DIE ONZE JONGENS NOOIT ZULLEN VERGETEN. ZO VEEL PLEZIER, GELUK, EMOTIONELE VEILIGHEID EN BETROKKENHEID. MET, AF EN TOE, EEN BROK IN DE KEEL EN WATERLANDERS IN MIJN OGEN KEEK IK HOE JULLIE DE KINDEREN VAN HET TRIPLE F-FESTIVAL VERWEND EN BEGELEID HEBBEN, VERTROUWEN INSPRAKEN, EEN BOOST AAN HUN ONTWIKKELING GAVEN. EN BOVENAL HET WAS ONTSPANNING, FUN, KENNISMAKEN, LEKKER ETEN, SWINGEN, ZINGEN, LACHEN, VERWONDERD WORDEN, UITDAGINGEN AANGAAN, SAMENWERKEN EN NU.... SLAPEN... DANK JE WEL, NAMENS DE DEELNEMERS UIT OVERBERG."
“EN OOK NAMENS DE KIDS VAN KOMPAAN EN DE BOCHT BEDANKT! OOK ZIJ HEBBEN ENORM GENOTEN!! MOE EN ZEEEEER VOLDAAN ZIJN ZIJ GISTEREN WEER TERUGGEKOMEN OP DE GROEP. MAAR NOG LANG ZULLEN ZE GENIETEN VAN DE GEWELDIGE HERINNERINGEN, FOTO'S EN FILMPJES. EN OOK ALS LEIDING WAS HET TOP OM ERBIJ TE MOGEN ZIJN! GOED GEORGANISEERD EN TOT VOLGEND JAAR ZOU IK ZEGGEN!”

We bedanken alle partners, sponsoren, hulpverleners en vrijwilligers die samen met ons Triple F 2015 mogelijk maakten. Alle foto's van Triple F 2015 zijn te zien op onze Facebookpagina:

onderdeel forteiland ijmuiden onderdeel slot assumburg 

onderdeel nova zembla

wat kun jij doen

Wil jij samen met ons dromen waarmaken en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in ons land een grote grijns op hun gezicht hebben? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit mogelijk maken.

ik word donateur

Triple F staat voor Fun, Food & Festival.

Triple F wordt georganiseerd voor kinderen tussen de twaalf en achttien jaar die wonen in opvanglocaties of die opgroeien in multiprobleemgezinnen.

Door teruglopende subsidies kunnen veel opvanglocaties geen uitjes of vakanties organiseren voor de kinderen. En in multiprobleemgezinnen heerst vaak armoede waardoor ook deze kinderen niet gemakkelijk een dagje uit of op vakantie kunnen. Het Vergeten Kind vindt het belangrijk dat alle kinderen in Nederland gewoon even kind kunnen zijn en lol en plezier kunnen maken en dat kan tijdens een evenement zoals Triple F.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger