Allereerste Triple F groot succes!

17 augustus 2015

Anderhalf jaar geleden was het nog een droom. Een cool event organiseren voor jongeren. Dat hadden we nog niet en dat stond hoog op ons verlanglijstje. Met de hulp van Carina Burghout en Marieke Vrijenhoek en de input van jongeren van TriviumLindenhof (jeugdzorg in Rotterdam) is onze droom op 13 en 14 augustus 2015 uitgekomen. Toen vond de allereerste editie van Triple F plaats. 

Triple F staat voor Fun, Food & Festival. De minivakantie is gerealiseerd voor tachtig jongeren uit opvanglocaties. Voor deze kinderen is door teruglopende subsidies zelden een leuk uitje weggelegd. Ze moeten de vakantie veelal noodgedwongen doorbrengen in de opvang en de tijd uitzitten totdat school weer begint. Tijdens Triple F kunnen de jongeren voor twee dagen hun zorgen vergeten en gewoon weer even tiener zijn. 

Triple F 2015 1

eerste F = FUN

De Fun begon op de eerste dag (13 augustus) op het Forteiland IJmuiden waar de kids uitgedaagd, geprikkeld en gemotiveerd werden om hun grenzen te verleggen. Ze deden actief mee met spannende activiteiten en moesten samenwerken voor een goed resultaat. De tachtig kinderen werden in acht groepen verdeeld en aan elke groep werd een bekende teamcaptain gekoppeld.

Onze ambassadeurs Johnny de Mol, Saar Koningsberger, Angela Schijf en Babette van Veen waren uiteraard van de partij. Speciaal op verzoek van de jongeren waren ook Ruud Feltkamp (van GTST) en Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance) aanwezig. De laatste twee teamcaptains kwamen uit de voetbalwereld: Arthur Numan (oud-PSV en ex-international) en Frank Korpershoek (lokale held en aanvoerder van Telstar). Onder aanvoering van de teamcaptains strijdden de teams tegen elkaar. De winnaar van de eerste dag was het team van Ruud Feltkamp, die zijn taak als teamcaptain zeer serieus nam en zijn team fanatiek aanvoerde.

tweede F = FESTIVAL

Na het middagprogramma was het ‘s avonds tijd voor een feestje op een geweldige locatie: Slot Assumburg in Heemskerk. Terwijl in de prachtige achtertuin een roofvogelshow plaatsvond, werd de voortuin omgetoverd tot een heus festivalterrein. En daar konden de kinderen tot laat in de avond ontspannen, dansen, deelnemen aan de gave hiphop clinic van Juvat of aan een van de andere activiteiten (zoals kop van jut, nail art, visagie door The Body Shop, sneltekenaar, fotobus) en genieten van muziek van DJ Miss Brown en optredens van Aliyah en Jayh Lawson. Op deze locatie hebben de kinderen ook overnacht, omdat het slot ook een stay okay hostel is. 

Triple F 2015 02

derde F = FOOD

Uiteraard kregen de jongeren overdag een lekkere lunch, maar bij het Festival werden ze echt verwend met Rollende Keukens waar ze zich tegoed konden doen aan verse patat, saté, pizza’s, ijs en (non alcoholische) dranken. Want ‘lekker eten’ stond volgens de jongeren ook op het verlanglijstje van een ‘geslaagd event’. Na een korte nacht werden de jongeren de volgende getrakteerd op dag vol coole activiteiten en verrassingen. Bij strandpaviljoen Nova Zembla gingen ze weer de strijd met elkaar aan en beleefden een tweede dag vol Fun!

Triple F 2015 03

BEDANKJES

Wat ons is bijgebleven is de transformatie van de jongeren tijdens de twee dagen. Ze kwamen aan met een gesloten houding. Afwachtend. En verlieten Triple F met de schouders naar achteren en een grote grijns op hun (vermoeide) gezichten. Verhalen werden verteld (die ons altijd zullen raken) en vriendschappen werden gesloten. We waren dan ook blij toen via de hulpverleners de bedankjes binnenstroomden.

“Ik wil jullie graag zooooooooo bedanken!!!!! We hebben fantastische dagen beleefd die onze jongens nooit zullen vergeten. Zo veel plezier, geluk, emotionele veiligheid en betrokkenheid. Met, af en toe, een brok in de keel en waterlanders in mijn ogen keek ik hoe jullie de kinderen van het Triple F-festival verwend en begeleid hebben, vertrouwen inspraken, een boost aan hun ontwikkeling gaven. En bovenal het was ontspanning, fun, kennismaken, lekker eten, swingen, zingen, lachen, verwonderd worden, uitdagingen aangaan, samenwerken en nu.... slapen... Dank je wel, namens de deelnemers uit Overberg."
“En ook namens de kids van Kompaan en de Bocht bedankt! Ook zij hebben enorm genoten!! Moe en zeeeeer voldaan zijn zij gisteren weer teruggekomen op de groep. Maar nog lang zullen ze genieten van de geweldige herinneringen, foto's en filmpjes. En ook als leiding was het top om erbij te mogen zijn! Goed georganiseerd en tot volgend jaar zou ik zeggen!”

Ga voor alle foto's van dit geweldige evenement naar onze Facebookpagina.

Triple F 2015 04

het vergeten kind bedankt alle sponsoren en partners

Triple F zou niet mogelijk zijn door de prachtige donaties van de hoofdsponsoren VriendenLoterij en MediaMarkt. Daarnaast zijn we een groot dankjewel verschuldigd aan vele partijen en partners:

meer over triple F meer over ons werk

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner