triple f: fun, food & festival

Op vakantie gaan is niet vanzelfsprekend voor kinderen die wonen in een opvanglocatie of opgroeien in een multiprobleemgezin. Terwijl klasgenootjes tijdens de zomervakantie leuke dingen beleven, breekt er voor deze kinderen een periode aan van verveling en sociaal-isolement. Wij vinden het belangrijk dat deze kinderen ook leuke ervaringen opdoen en vol trots met een gaaf verhaal kunnen terugkeren naar school. Daarom is er Triple F!

Triple F staat voor Fun, Food en Festival en is een tweedaagse minivakantie die sinds 2015 wordt georganiseerd. Triple F is er voor honderd jongeren in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar die wonen in een opvanglocatie of die opgroeien in een multiprobleemgezin. Tijdens de vakantie voelen de kids zich echt bijzonder, gezien en belangrijk. En dat verdienen ze!

Eerste F = FUN

Triple F betekent twee dagen lang FUN, dus lol, gezelligheid, vrolijkheid en blijdschap. Nieuwe vrienden maken, goede gesprekken voeren en samen ontspannen en leuke dingen doen. Tijdens Triple F kunnen de jongeren voor twee dagen hun zorgen vergeten en gewoon weer even tiener zijn. Zoals het hoort.

Tweede F = FOOD 

Bij een vakantie hoort lekker eten en daarom staat de tweede F voor FOOD. Het eten past bij het thema dat we jaarlijks kiezen voor Triple F. Van een voedzaam ontbijt, een energiegevende lunch tot aan een diner zoals pizza's, hamburgers, stamppot en barbecue. Als het maar lekker en (een beetje) gezond is.

Derde F = FESTIVAL

De derde en laatste F staat voor FESTIVAL en dit houdt in dat de jongeren genieten van optredens en muziek. Ook massages, photobooths, visagie en hairstyling horen bij dit onderdeel. De omgeving en de aankleding van het terrein zorgen voor een perfecte sfeer die past bij het gekozen thema.

Triple F was een droom 

Een cool event organiseren voor jongeren stond hoog op onze verlanglijst en was in 2014 nog een droom. Met de hulp van Carina Burghout en Marieke Vrijenhoek en de input van jongeren van TriviumLindenhof werd onze droom werkelijkheid op 13 en 14 augustus 2015.

Wil je meer weten over Triple F? Lees de veelgestelde vragen hieronder of stuur een e-mail naar events@hetvergetenkind.nl

Triple F 2017 Triple F 2016 Triple F 2015

Triple F staat voor Fun, Food & Festival.

Triple F wordt georganiseerd voor kinderen tussen de twaalf en achttien jaar die wonen in opvanglocaties of die opgroeien in multiprobleemgezinnen.

Door teruglopende subsidies kunnen veel opvanglocaties geen uitjes of vakanties organiseren voor de kinderen. En in multiprobleemgezinnen heerst vaak armoede waardoor ook deze kinderen niet gemakkelijk een dagje uit of op vakantie kunnen. Het Vergeten Kind vindt het belangrijk dat alle kinderen in Nederland gewoon even kind kunnen zijn en lol en plezier kunnen maken en dat kan tijdens een evenement zoals Triple F.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger