Het Vergeten Kind organiseert fantastisch sportevenement

03 mei 2018

Op 1 en 2 mei vond een groot tweedaags sportevenement plaats in someren, genaamd heroes & champions. Het evenement werd voor de derde keer georganiseerd, speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit multiprobleemgezinnen. En het was fantastisch, kijk maar!

Heroes & Champions 2018 Het Vergeten Kind 2

Niet elk kind in Nederland heeft de mogelijkheid om te kunnen sporten en onbezorgd te spelen. Het evenement Heroes & Champions, dat sinds 2016 bestaat, trekt deze kinderen even uit hun moeilijke thuissituatie en laat ze kennismaken met verschillende vormen van sport en spel.

Sport, Spel en Feest!

Beide dagen stonden in het teken van sport- en spelactiviteiten. Van voetbal en basketbal tot bruggen bouwen en estafette lopen. 

Heroes & Champions 2018 Het Vergeten Kind 1

Heroes & Champions 2018 Het Vergeten Kind 4

De eerste dag eindigde met een heerlijke BBQ aansluitend met een groot feest met DJ D-Rashid en een optreden van het duo Sarah & Julia.

Heroes & Champions 2018 Het Vergeten Kind 6

Ambassadeur Juvat Westendorp presenteerde de avond en gaf nog een spetterend dansoptreden. De tweede dag was net zo sportief en gezellig. Aan het einde van de dag stapten de kinderen moe maar voldaan de bus in. De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad.

Syenna (12 jaar): "ik vond het super leuk! Ik heb gezongen op het podium met Sarah en Julia en ik was heel goed in boogschieten."

Activiteiten waar een kind zich écht even kind voelt

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt en organiseert daarom activiteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Zoals bij Heroes & Champions waar de kinderen zich onbezorgd kunnen uitleven, sporten en van de buitenlucht genieten. Zoals elk kind verdient.

Heroes & Champions 2018 Het Vergeten Kind 5

Juvat Westendorp: "We willen de kinderen het échte sportkamp gevoel geven met Heroes & Champions. Door sporten gaan kinderen ‘uit hun hoofd’ en komt er positieve energie vrij. Juist voor deze kinderen is dat zo belangrijk. Even geen zorgen en angsten, maar plezier maken en vriendschappen sluiten.”

Heroes & Champions 2018 Het Vergeten Kind 3

Wil je meer weten over het werk van Het Vergeten Kind, klik hier. Evenementen zoals Heroes & Champions zijn alleen mogelijk dankzij de hulp van onze donateurs. Wil jij ons ook steunen, word dan donateur.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner