Voetbalclinics bezorgen kwetsbare kinderen onvergetelijke middag

01 februari 2018

Randy (7 jaar): "Mijn vorige voetbalschoenen hadden we gevonden in de prullenbak. Maar nu heb ik echt mijn eigen!"

Op 31 januari 2018 organiseerden wij in samenwerking met 4 Eredivisie en 16 Jupiler League clubs voetbalclinics voor ongeveer 400 kwetsbare kinderen uit opvanglocaties in Nederland. Ze leerden deze dag nieuwe skills van selectiespelers, profs en toppers uit de voetbalwereld. Het doel van de clinics was de kinderen een dag vol plezier te geven waarbij ze zelf centraal stonden en even al hun problemen konden vergeten. En dat is gelukt! Enkele reacties:

Ali (6 jaar): "Ik wil later profvoetballer worden. Ik ga mijn schoenen en shirt nooooooit meer uitdoen! Ik wil er de hele dag op lopen en het liefst nog aanhouden in bed."
Cane (6 jaar): "Op de lat schieten is zo bijzonder. Dat gebeurt minder dan een doelpunt!"
Priscilla (17 jaar): "Ik heb een dikke blaar maar ben zo blij met deze nieuwe schoenen."
Elsa (15 jaar): "Wow, dit is kicken voor mij. Ik ga echt op voetbal."
Jeremiah (12 jaar): "Bedankt meneer van Ajax, u bent zo lief voor ons."

Telstar 1963 Voetbalclinics 2018_Het Vergeten Kind

Een Dag Vol Plezier

Ajax Week van Het Vergeten Kind 2018_1Met bussen haalden we de kinderen op van de opvanglocaties en bij ontvangst kregen ze een drankje en iets lekkers. Hoewel het op de meeste plekken enorm regende, ging iedereen sportief de voetbalclinic in. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar door Nike gesponsorde voetbalschoenen zodat ze als echte speler op het veld stonden. De schoenen en het shirt mochten ze houden. Na afloop was er nog een rondleiding door het stadion en een afsluitend hapje en drankje. En: alle deelnemers kregen twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. 

Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind, over de clinics: “Door te sporten,
vergeten de kinderen even hun zorgen en komt er positieve energie vrij. Ze maken contact met andere kinderen en ontwikkelen spelenderwijs hun sociale vaardigheden. Ze leren respect te hebben voor elkaar door in een team samen te werken. Daarnaast is de persoonlijke aandacht die ze van de profvoetballers krijgen en het mogen sporten bij een topclub een ongelofelijke ervaring die ze hun hele leven lang bij zal blijven.”

Voetbalclinics 2018 FC Den Bosch-Het Vergeten KindOp de hoofdlocatie FC Den Bosch trapten spelers Muhammed Mert, Jens van Son, Bart Biemans en Juvat Westendorp, ambassadeur van Het Vergeten Kind, ook een balletje mee. FC Den Bosch was niet de enige voetbalclub waar een voetbalclinic werd gehouden. Ook bij de volgende clubs vond dit sportieve evenement plaats: Almere City FC, NEC Nijmegen, De Graafschap, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, RKC Waalwijk,
FC Oss, FC Volendam, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht, SC Cambuur en SC Telstar. ADO Den Haag Week van Het Vergeten Kind 2018_1Uit de Eredivisie deden mee: AFC Ajax, FC Groningen, Heracles en ADO Den Haag. In totaal volgden circa 400 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland voetbalclinics, die onderdeel zijn van de Week van Het Vergeten Kind 2018. 

“Het was de tweede keer dat we met alle clubs uit de Jupiler League onderdeel mochten zijn van de Week van Het Vergeten Kind”, vertelt Marc Boele, Algemeen Directeur Coöperatie Eerste Divisie. “Net zoals vorig jaar was het geweldig om de blije gezichten te zien van alle kinderen, waarvan je weet dat ze het niet makkelijk hebben thuis of in de opvang. Toegankelijkheid is voor onze competitie belangrijk en het is mooi als we deze kinderen voor een dag kunnen laten ervaren hoe het is om profvoetballer te zijn.”

 

over de week van het vergeten kind

Van maandag 29 januari t/m zondag 4 februari 2018 is het de Week van Het Vergeten Kind, waarbij we allerlei activiteiten organiseren door het hele land. Vaste onderdelen zijn de uitreiking van de ‘Kind
Centraal’ Award
 en de voetbalclinics. Meer informatie over de Week van Het Vergeten Kind 2018 en de volledige agenda vind je hier.

langste supportsjaal van nederland

Na de Week zal de campagne nog 3 weken doorlopen, tot en met zondag 25 februari. Het campagnethema is dit jaar het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Terwijl dit juist zo belangrijk is, zo blijkt ook uit ons onderzoek.

DOE MEE EN STUUR EEN LIEF BERICHT

Supportsjaal 2 Week van Het Vergeten Kind 2018Wij roepen heel Nederland op om de kwetsbare kinderen niet te vergeten en ze te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode worden ze, sjaal voor sjaal, uitgedeeld aan kwetsbare kinderen in Nederland. Doe ook mee en laat zien dat je kwetsbare kinderen niet vergeten bent. Stuur ze gratis een lief bericht. 

stuur gratis een lief bericht

Bekijk hier alle foto's van de voetbalclinics 2018

Grote dank aan alle deelnemende clubs, spelers, vrijwilligers en sponsoren voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke dag!

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner