De winnaar van de Kind Centraal Award 2018 is JIM

29 januari 2018

Stichting JIM wint de Kind Centraal Award 2018. samen met School's Cool en Villa Pinedo was jim genomineerd als beste maatjesinitiatief voor kwetsbare kinderen. De uitreiking van de Award vond plaats in de vondelkerk in amsterdam en was tevens de aftrap van de Week van Het Vergeten Kind 2018. 

Jim wint Kind Centraal Award 2018 Het Vergeten Kind

WAAROM DE KIND CENTRAAL AWARD

Het Vergeten Kind reikt de Kind Centraal Award sinds 2014 uit aan een organisatie, initiatief of persoon die zich buitengewoon inzet voor de ruim 100.000 kwetsbare kinderen die opgroeien in multi-probleemgezinnen. Dit jaar gaat de prijs naar het beste maatjesproject waarbij stabiele volwassenen een grote steun zijn voor jongeren zonder fijne thuissituatie.

DE GENOMINEERDEN

  1. Ambassadeur Johnny met twee Unforgettables_Het Vergeten KindStichting JIM (Jouw Ingebrachte Mentor), waarbij een kind zelf iemand uit zijn/haar sociale netwerk kiest als steun en toeverlaat. 
  2. School's cool Nederland, zij koppelen vrijwillige mentoren aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs. 
  3. Villa Pinedo, een buddy-project voor kinderen van gescheiden ouders.

Bij de toekenning is gekeken welk project het meest aansluit bij de doelgroep van de stichting en het campagnethema van 2018: het belang van kleine gebaren van echte aandacht. De jongerenraad van Het Vergeten Kind ‘The Unforgettables’ beslist wie de winnaar is, dit jaar dus: Stichting JIM.

AFTRAP WEEK VAN HET VERGETEN KIND 2018

Ambassadeur Johnny en Unforgettable JamillaDe uitreiking van de Kind Centraal Award was tegelijk de aftrap van de Week van Het Vergeten Kind 2018, die  duurt t/m zondag 4 februari. De aftrap vond plaats in de Vondelkerk in Amsterdam, met ambassadeurs Johnny de Mol, Jamai Loman, Juvat Westendorp en vriend van de stichting, Willeke Alberti. Jongeren vertelden hun persoonlijke verhaal over wat de steun van een volwassene voor hen heeft betekend. We bekeken de ontroerende documentaire over Unforgettable Jamilla, gemaakt door Mensjesrechten en vanaf Optreden Willeke Alberti Kind Centraal Award 2018_Het Vergeten Kindvandaag te zien op Schooltv. En heel speciaal en ontroerend was het optreden van Willeke Alberti, de ‘moeder’ van Nederland samen met haar zoon Johnny.

LANGSTE SJAAL VAN NEDERLAND

De Week van Het Vergeten Kind duurt tot en met zondag 4 februari en gedurende deze week vinden er meerdere activiteiten plaats. Na de week zal de campagne nog 3 weken doorlopen, tot en met zondag 25 februari.

Het campagnethema is dit jaar het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Terwijl dit juist zo belangrijk is, zo blijkt ook uit ons onderzoek.

DOE MEE EN STUUR EEN LIEF BERICHT

Wij roepen heel Nederland op om de kwetsbare kinderen niet te vergeten en ze te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode worden ze, sjaal voor sjaal, uitgedeeld aan kwetsbare kinderen in Nederland. Doe ook mee en laat zien dat je kwetsbare kinderen niet vergeten bent. Stuur ze gratis een lief bericht.

stuur gratis een lief bericht

Bekijk hier alle foto's van de uitreiking van de Kind Centraal Award 2018.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner