Lachen en huilen tijdens trainingsweekend The Unforgettables

27 oktober 2017

Afgelopen weekend was er een trainingsweekend van onze jongerenadviesraad 'The Unforgettables'. dit zijn Kinderen die allen een rugzak hebben en op jonge leeftijd al teveel nare ervaringen hebben opgedaan. tijdens het weekend moesten de jongeren nadenken over hun eigen situatie en zo werden het dagen met een lach en een traan.

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 1

Je hart openen, hoe doe je dat, als je er al zo aan gewend bent om een muur om je hart op te bouwen om maar niet gekwetst te worden. Je kwetsbaar opstellen, hoe doe je dat als het je tweede natuur is geworden om een masker op te zetten, zodat je echte gevoelens niet zichtbaar zijn. Je verhaal vertellen, hoe doe je dat als je het gevoel hebt dat er toch nooit naar je geluisterd wordt. Wat voor veel van The Unforgettables zo tegennatuurlijk is, gebeurde: de jongeren durfden zich kwetsbaar op te stellen en hun verhaal te vertellen.

lachen en huilen

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 3Afgelopen weekend werd het centrale thema besproken voor de Week van Het Vergeten Kind 2018, die plaatsvindt van 29 januari t/m 4 februari. De kinderen dachten mee over het thema, stelden kritische vragen, reikten goede ideeën aan om het thema straks naar buiten te brengen en dachten na over welke rol zij daarin kunnen spelen. Omdat de jongeren door het thema moesten nadenken over hun eigen situatie werden het dagen met een lach en een traan.

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 4Naast het praten en het volgen van workshops, was er ook een tof feest. Onze ambassadeurs Johnny de Mol, Jamai Loman en Juvat Westendorp kwamen op bezoek. Ze kletsen met de kinderen, wisselden ervaringen uit, maakten lol, woonden een workshop bij en Juvat gaf zelf ook een dansworkshop.

 

 

Jandino is grote verrassing

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 2Een verrassing was dat ook Jandino Asporaat langskwam. Op de zaterdagavond werden er rake vragen op hem afgevuurd, die eerder die dag door een groepje tieners met Vriend Dolores Leeuwin werden voorbereid. Jandino vertelde open over zijn eigen kindertijd met vele moeilijke momenten. Door zijn oprechtheid, maar vooral door zijn strijdlust om niet te blijven hangen in het verleden en altijd te vechten voor je eigen toekomst, gaf hij een mooie boodschap mee aan de jongeren:

Jandino:"Doe wat je gelukkig maakt, kijk veel in de spiegel en herhaal ‘ik ben leuk, ik mag er zijn’. Ik heb mezelf altijd leuk gevonden en gevoeld dat er maar één was die echt mijn toekomst zou bepalen en dat was en ben ikzelf. Dus word de beste versie van jezelf! Ik doe dat ook. Ik streef er enkel na om ‘de beste Jandino’ te zijn."

Dit hopen wij ook voor The Unforgettables en alle andere kwetsbare kinderen in Nederland. Dat ze zien dat ze al het moois van de wereld waard zijn, het beste in zichzelf naar boven halen ondanks alle tegenslagen en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 5

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 6

Trainingsweekend The Unforgettables okt 2017 7

Over the unforgettables

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner