DE STEM VAN THE UNFORGETTABLES

Dertig jongeren die samen de jongerenraad vormen van Het Vergeten Kind: dat zijn The Unforgettables. Zij zijn de stem van de kwetsbare kinderen in ons land, want onze Unforgettables weten als geen ander hoe het is om op te groeien in een moeilijke situatie. Zij zijn een groep jongeren met verschillende achtergronden en indrukwekkende verhalen en ze nemen ons mee in hun wereld waar liefde, stabiliteit en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. 

Ondanks dat de jongeren van The Unforgettables zoveel hebben meegemaakt en vaak teleurgesteld zijn in hun leven, kunnen zij elke keer weer de kracht vinden om positief te blijven. The Unforgettables zetten zich met enorm veel liefde en enthousiasme in voor alle kinderen in Nederland, die zich ‘vergeten’ voelen door de maatschappij.

met elkaar in GESPREK

Tijdens bijeenkomsten van The Unforgettables, praten de jongeren over zaken die hen direct aangaan. Hoe ziet hun leven eruit, welke problemen ervaren zij, wat vinden zij moeilijk en welke oplossingen dragen zij aan? The Unforgettables leren tijdens de trainingsweekenden om hun bevindingen te verwoorden en zichzelf sterk en positief te presenteren. Dit is belangrijk, omdat ze, namens alle kwetsbare kinderen in Nederland, regelmatig in gesprek gaan met beleidsmakers en politic.

Maar; bij The Unforgettables draait het niet om praten alleen. We bieden de jongeren ook kansen om zichzelf te ontwikkelen. We geven ze trainingen en workshops om ze zo verder te helpen in het leven. Denk aan debat-, schrijf- of presentatieworkshops of een cameratraining. Voor The Unforgettables is het belangrijk dat zij professionals om zich heen hebben dit in hen geloven, die naar hen luisteren en hen steunen. Die hen een handvat bieden en een opstapje in hun carrière. Een ander waardevol aspect aan lid zijn van The Unforgettables is het ontmoeten van leeftijdsgenoten, die hetzelfde hebben meegemaakt en in dezelfde situatie zitten.

Zoals Noortje. Zij is één van de 50 jonge ervaringsdeskundigen, die weet hoe het is om niet thuis te kunnen wonen. Haar leven is nu al jaren lang een rollercoaster, die nog steeds niet stilstaat. Ze moest snel volwassen worden en dat wenst zij geen ander kind toe.

NOORTJE: "MIJN DOEL IS DAT KINDEREN EN JONGEREN NA MIJ HET BETER KRIJGEN DAN IK."Noortje

enkele HOOGTEPUNTEN van THE UNFORGETTABLES:

  • onvergetelijke, te gekke trainingsdagen, die gevuld worden met workshops en fun;
  • individuele levensverhalen- en schrijfworkshops;
  • het magazine Het Vergeten Kind Talks, ieder jaar een nieuwe editie en gemaakt door onze Unforgettables, voor alle Unforgettables in Nederland;
  • televisie-uitzendingen van de talkshow Het Vergeten Kind Talks;
  • talkshow-workshops op locatie;
  • impactexcursie;
  • expertmeeting;
  • vele bezoeken aan politici, beleidsmakers en belangrijke organisaties;
  • héél veel interviews bij radio- en televisieprogramma’s, magazines en kranten.

leer onze unforgettables kennen!

jaaroverzichten

Elk jaar is bijzonder en bestaat uit meerdere hoogtepunten voor The Unforgettables. Wil je weten welke hoogtepunten allemaal? Klik op een button hieronder en beleef het jaar mee met onze Unforgettables.

2018  2017  2016  2015

 

WAT KUN JIJ DOEN

Wij strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren.

Ik word donateur

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner