DE STEM VAN THE UNFORGETTABLES

50 JONGEREN DIE SAMEN DE JONGERENRAAD VORMEN VAN HET VERGETEN KIND: THE UNFORGETTABLES. ZIJ ZIJN DE STEM VAN MEER DAN 100.000 KINDEREN EN JONGEREN DIE VAAK IN EEN SOBERE OPVANGCENTRA OF IN EEN ONVEILIGE EN INSTABIELE THUISSITUATIE LEVEN. ONZE UNFORGETTABLES WETEN ALS GEEN ANDER HOE HET IS OM IN KWETSBARE GEZINNEN OP TE GROEIEN. ZIJ ZIJN EEN GROEP JONGEREN MET VERSCHILLENDE ACHTERGRONDEN EN INDRUKWEKKENDE VERHALEN. ZIJ NEMEN ONs MEE IN HUN WERELD WAAR LIEFDE, STABILITEIT EN VEILIGHEID NIET VANZELFSPREKEND IS.

Ondanks dat zij zoveel hebben meegemaakt en vaak teleurgesteld zijn, kunnen zij elke keer weer de kracht vinden om positief te blijven. The Unforgettables zetten zich met enorm veel liefde en enthousiasme in voor alle kinderen in Nederland die door de maatschappij ‘vergeten’ worden.

HET GESPREK

Tijdens bijeenkomsten van The Unforgettables praten zij over zaken die hen direct aangaan. Hoe ziet hun leven eruit, welke problemen ervaren zij, wat vinden zij moeilijk en welke oplossingen dragen zij aan? The Unforgettables leren hun bevindingen te verwoorden en te presenteren. Zij gaan daarbij in gesprek met beleidsmakers en de politiek.

Maar… bij The Unforgettables gaat het niet om praten alleen. Wij bieden de jongeren ook kansen zichzelf te ontwikkelen. Er worden trainingen en workshops gegeven om ze verder te helpen in het leven. Denk aan een debat - schrijf- of presentatie workshops of een cameratraining. Daarnaast is het heel erg waardevol dat de jongeren leeftijdsgenoten ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt en in dezelfde situatie zitten.

Zoals Noortje, zij is een van de 50 jonge ervaringsdeskundige die weet hoe het is om in de jeugdzorg of in een asielzoekerscentrum te wonen. Haar leven is nu al jaren een rollercoaster die nog steeds niet stilstaat. Ze moest snel volwassen worden en dat wenst zij geen ander kind toe.

Noortje

NOORTJE: "MIJN DOEL IS DAT KINDEREN EN JONGEREN NA MIJ HET BETER KRIJGEN DAN IK"

DE HOOGTEPUNTEN VOOR THE UNFORGETTABLES:

  • te gekke trainingsdagen
  • individuele levensverhalen-schrijfworkshops
  • onvergetelijke Unforgettables-weekenden gevuld met workshops en fun
  • het magazine Het Vergeten Kind Talks
  • televisie-uitzendingen van de talkshow Het Vergeten Kind Talks
  • talkshow-workshops op locatie
  • impactexcursie
  • expertmeeting
  • vele bezoeken aan politici, beleidsmakers en belangrijke organisaties
  • héél veel interviews bij radio-televisieprogramma’s, magazines en kranten

Het Vergeten Kind laat op verschillende manieren hun stem horen. RTL4 heeft meerdere malen ons eigen talkshow ‘Het Vergeten Kind Talks’ uitgezonden. Daarnaast brengen wij elk jaar een magazine uit: Het Vergeten Kind Talks. Dit magazine is gemaakt door onze Unforgettables voor alle Unforgettables in Nederland.

Klik op de buttons hieronder om terug te blikken naar de voorgaande jaren:

2017 2016 2015

Wil je weten waarom The Unforgettables zo leuk zijn?
Kijk zelf maar en leer deze toppers kennen!
 

WAT KUN JIJ DOEN

Wij strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren.

IK WORD DONATEUR

AAN DEZE PAGINA WORDT NOG GEWERKT. HEB JE VRAGEN OVER the unforgettables, NEEM DAN CONTACT OP MET ONS VIA info@hetvergetenkind.nl. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner