Onze jongerenraad: THe Unforgettables

Te vaak wordt er alleen maar óver kinderen gepraat in plaats van mét. Daarom heeft Het Vergeten Kind in 2015 een eigen jongerenraad opgericht met de naam 'The Unforgettables'. Juist omdat wij vinden dat hun mening ertoe doet. We nemen die uiterst serieus, ze mogen hun stem laten horen en er wordt naar ze geluisterd. Het gaat immers om hun leven, hun problematiek en hun leefomgeving. 

Tijdens bijeenkomsten van The Unforgettables praten zij over zaken die hen direct aangaan. Hoe ziet hun leven eruit, waar lopen ze tegenaan, wat vinden ze moeilijk, welke oplossingen dragen zij aan?  Het Vergeten Kind vindt het heel erg belangrijk dat dit gebeurt en dat hier ruimte en aandacht voor is, want wie weten het beter dan de ervaringsdeskundigen zelf?

De jongerenraad bestaat uit ongeveer 50 jongeren. Zij zijn de stem van de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. 

Noortje: "Mijn doel is dat kinderen en jongeren na mij het beter krijgen dan ik"

Het Vergeten Kind laat hun stem horen op diverse manieren. Zo hebben we twee maal een eigen talkshow 'Het Vergeten Kind Talks' uitgezonden op RTL 4

Ook wordt er een prachtig magazine uitgebracht gemaakt met en door The Unforgettables, genaamd Het Vergeten Kind Talks. Je kunt het magazine hier downloaden. 

Met elkaar gaan we in gesprek over wat er speelt in hun leven, wat er anders kan en beter moet. Ze leren hun eigen verhaal te vertellen en hun mening te geven. Maar... bij The Unforgettables gaat het niet om praten alleen. Wij bieden de jongeren ook kansen zichzelf te ontwikkelen. Er worden trainingen en workshops gegeven die ze verder helpen in het leven. Denk aan een debat-, schrijf- of presentatie workshop of een cameratraining. Daarnaast is het heel erg waardevol dat de jongeren leeftijdsgenoten ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt en in dezelfde situatie zitten. 

Daan: "Ik voel me hier altijd zo relaxt en op m'n gemak en geliefd en zo, dus vooral de sfeer is top!"

Wat er nou precies zo leuk is aan The Unforgettables? Dat kunnen ze het beste zelf vertellen!

AAN DEZE PAGINA WORDT NOG GEWERKT. HEB JE VRAGEN OVER the unforgettables, NEEM DAN CONTACT OP MET ONS VIA info@hetvergetenkind.nl. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner