Attractiepark Toverland bezorgt 250 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

22 augustus 2017

Vandaag beleefden 250 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in Attractiepark Toverland. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Toverland is de negende in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Toverland 1 zomertour 2017

sophie 6 JAAR: "Ik ben zo blij dat ik hier ben want ik was vorige week jarig!"
"In samenwerking met onder meer Attractiepark Toverland in Sevenum, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Toverland en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Thamar Weerts en samenwerkingspartners zoals Toverland die deze dag mogelijk maakten!

Toverland 2 zomertour 2017

Attractiepark Toverland
 

Toverland 3 zomertour 2017Toverland heeft de overtuiging dat iedereen behoefte heeft aan een beetje magie. Even op adem komen en loskomen van de waan van de dag. Dit doet het attractiepark door de gasten te verrassen, de verwachtingen te overtreffen en ze volledig onder te dompelen in de magische wereld van Toverland. Een wereld vol attracties, speeltoestellen, shows, lekker eten en drinken en bovenal; een wereld waar ieder kind zichzelf kan zijn! Toverland heeft de kinderen van Het Vergeten Kind dan ook graag een dagje onbezorgd genieten aangeboden.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, Toverland 4 zomertour 2017weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner