Familiepark Drievliet bezorgt 300 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

11 juli 2017

Vandaag beleefden 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in Familiepark Drievliet. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Drievliet is de tweede in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Drievliet 1 zomertour 2017

Vriendin van de stichting, Francis Beukeveld, heette de kinderen van harte welkom en ging met ze op stap. Francis: "Ik zag dat de kinderen echt aan het genieten waren. Ik zag de glinstering in hun oogjes en dat was zo hartverwarmend. Er waren veel jonge kinderen vandaag, veel te jong om al zoveel te hebben meegemaakt. Maar vandaag konden ze weer even kind zijn, vandaag kreeg hun zomer weer even kleur."
"In samenwerking met onder meer Familiepark Drievliet, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Drievliet en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Robert van Ginkel en samenwerkingspartners zoals Familiepark Drievliet die deze dag mogelijk maakten!

Drievliet 2 zomertour 2017

Dagje Drievliet wie wil dat nou niet? 

Drievliet 3 zomertour 2017Er is van alles te beleven in Familiepark Drievliet. Zoals de vrije val in de familietoren Chute die gemaakt kan worden vanaf 13 m hoogte of juist andersom afgevuurd worden naar de top. In de interactieve Tijdmachine kan een fietstocht gemaakt worden door de lucht. In het CineMagic 5D theater zal de nieuwe spectaculaire film ‘Knights Quest’ worden vertoond. De stoere ridders Bodin en Oric gaan op zoek naar de sleutel van het kasteel, Drievliet 4 zomertour 2017niet alleen om de prinses te bevrijden, maar ook om haar hart te veroveren. Zet de speciale bril op en beleef dit spannende avontuur.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Drievliet 5 zomertour 2017Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner