Familiepark DippieDoe bezorgt 300 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

18 juli 2017

Vandaag beleefden 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in Familiepark DippieDoe. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. DippieDoe is de derde in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

DippieDoe 1 zomertour 2017

Sanne, 7 jaar: "Het is hier super super leuk! We doen autotikkertje, maar we weten nog niet wie er gewonnen heeft."
"In samenwerking met onder meer Familiepark DippieDoe, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat DippieDoe en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Bastiaan van Musscher en samenwerkingspartners zoals Familiepark DippieDoe die deze dag mogelijk maakten!

DippieDoe 2 zomertour 2017


Familiepark DippieDoe
 

Familiepark DippieDoe is een attractiepark voor kinderen tot 13 jaar. Als sinds 1999 biedt het park speelplezier voor alle kinderen en is daarom ook een begrip in de regio Zuidoost Brabant. Familiepark DippieDoe is hartstikke spannend, veelzijdig en volkomen veilig. Zowel bij goed als slecht weer biedt DippieDoe vele mogelijkheden. Het park bestaat uit maar liefst 2.000 m2 overdekt binnen speelterrein en 12.000 m2 speelruimte buiten en is daarom een heus speelparadijs waar de “vergeten kinderen” even al hun zorgen kunnen vergeten. 

Het Vergeten KindDippieDoe 3 zomertour 2017

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner