Wildlands Adventure Zoo Emmen bezorgt 300 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

01 augustus 2017

Vandaag beleefden 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in WILDLANDS in Emmen. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is de vijfde in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Wildlands Emmen 1 zomertour 2017

Rosa, 6 jaar: "Ik vond de leeuwen het leukste. De leeuw lag te slapen op de rots en ik ga zo slapen in de bus."
"In samenwerking met onder meer WILDLANDS in Emmen, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat WILDLANDS Emmen en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Sacha Barnard en samenwerkingspartners zoals WILDLANDS Adventure Zoo Emmen die deze dag mogelijk maakten!

Wildlands Emmen 2 zomertour 2017

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
 

Wildlands Emmen 3 zomertour 2017WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een themapark met dieren. Het park heeft een oppervlakte van 22 hectare en bevat drie werelden: een jungle, een savanne en een poolgebied. De werelden zijn zo natuurgetrouw mogelijk nagebouwd. Met onder andere een overdekte jungle van 18.000m2 wil de organisatie wil de bezoeker kennis laten maken met de dieren in hun eigen leefomgeving. Het park is sinds 25 maart 2016 geopend voor publiek. Wildlands Emmen 4 zomertour 2017

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner