Speelpark Oud Valkeveen bezorgt 300 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

08 augustus 2017

Vandaag beleefden 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Oud Valkeveen is de zesde in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Oud Valkeveen 1 Zomertour 2017

Aliescha 6 jaar: "Wat is het hier gaaf! Ik mag bijna overal in, want ik ben nu niet te klein voor alle stoere attracties!"
"In samenwerking met onder meer Speelpark Oud Valkenveen, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Speelpark Oud Valkenveen en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Sacha Barnard en samenwerkingspartners zoals Speelpark Oud Valkeveen die deze dag mogelijk maakten!

Oud Valkeveen 2 Zomertour 2017

Oud Valkeveen: gewoon lekker spelen
 

Oud Valkeveen 3 Zomertour 2017Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Al c.a. 100 jaar is het een paradijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden. Het park heeft een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor de volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur. Zelfs bij minder mooi weer kun je hier heerlijk spelen in een van de overdekte attracties. Oud Valkeveen 5 Zomertour 2017Daarnaast beschikt het park over een prachtige indoor speelhal van 1500 m2 en een echte Telekids-bioscoop waar leuke kinderfilms en series draaien. Het park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, waaronder peuters en kleuters, waarvoor het speelgedeelte 'miniland' is ontwikkeld. In het Theater zijn dagelijks interactieve shows te zien en je kunt je de hele dag vermaken in meer dan 50 attracties en speeltoestellen.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner