lesmateriaal over het vergeten kind

vertel jouw leerlingen over het werk van het vergeten kind. ontdek samen wat wij doen, hoe wij dat doen en vooral: waarom wij dit doen. Maak op een toegankelijke manier het onderwerp 'kwetsbare kinderen in nederland' bespreekbaar in de klas.

Wij bieden gratis lesmateriaal aan docenten aan om in de klas te gebruiken. Dit is nog in ontwikkeling. Hieronder vind je een overzicht van wat wij tot nu toe hebben:

Documentaire 'JAY'

Jezelf zijn is niet altijd even gemakkelijk wanneer elke dag andere volwassenen je opvoeders zijn. Deze worsteling ervaart Jay elke dag. In samenwerking met Mensjesrechten maakten wij hierover een documentaire, aangevuld met een lesbrief. Deze is te gebruiken voor groep 8 van het basisonderwijs en voor brugklassen.

 bekijk documentaire download lesbrief naar website mensjesrechten

Als je bij me weggaat

Als je ouders niet in staat zijn om goed voor je te kunnen zorgen, word je uit huis geplaatst. Jamilla (14) overkwam dit en ze woont nu al jaren in een opvanghuis. In samenwerking met Mensjesrechten maakten wij hierover een documentaire, aangevuld met een lesbrief. Deze is te gebruiken voor groep 8 van het basisonderwijs en voor brugklassen. 

 bekijk documentaire download lesbrief naar website mensjesrechten

Kinderen in Nederland gelukkig

Onderzoekers hebben een rapport geschreven waarin staat dat kinderen in Nederland de gelukkigste kinderen ter wereld zijn. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen in ons land. Deze animatievideo, vertelt door een kind, is aangevuld met een lesbrief en is te gebruiken voor alle groepen van het basisonderwijs.

bekijk animatievideo  Terug naar school

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie