Natasja Froger: "Help mee de sjaal nóg langer te maken!"

20 februari 2018

De campagne van Het Vergeten Kind heeft dit jaar als thema het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Om kwetsbare kinderen te steunen, roept de stichting samen met hun ambassadeurs heel Nederland op om lieve berichten te sturen. Ook onze ambassadeur Natasja Froger doet een oproep!

Natasja Froger Supportsjaal Het Vergeten Kind

Het doel is een supportsjaal van 12,5 kilometer, waarmee we 10.000 kinderen kunnen verwarmen. Op dit moment is de sjaal ruim 9 kilometer lang, dus we hopen op nog meer lieve berichten! Doe je ook mee? De actie loopt tot en met 25 februari a.s. Na afloop van de campagne delen we de sjaals, een voor een, aan kwetsbare kinderen. 

Ambassadeur Natasja: "Door middel van -voor ons- iets heel simpels, iets heel kleins geven we al iets heel moois aan deze kinderen! Het enige Dat je hoeft te doen is bijvoorbeeld te schrijven: Je bent een kanjer of Ik ben trots op je! Voor ons heel klein, voor hun heel groot. Doe je mee?" 

Belang van kleine gebaren

Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Uit recent onderzoek dat we hebben gedaan blijkt dat juist de kinderen die het al moeilijk hebben, minder steun ervaren van volwassenen om zich heen. Jongeren met een lastige thuissituatie geven aan dat ze willen dat er met meer aandacht naar hen geluisterd wordt, dat kleine alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld samen een spelletje spelen er echt toe doen. En dat stabiliteit en continuïteit in het contact met volwassenen van belang is. Wil jij ook helpen, maar weet je niet goed hoe? Bekijk en download onze tips.

Meer over onze campagne 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner