Inspirerende middag tijdens symposium 'de Kracht van Aandacht'

02 februari 2018

Vandaag vond voor de eerste keer een Symposium van Het Vergeten Kind plaats bij Inn Style Evenementen locatie in Maarssen. Het symposium stond in het teken van de ‘Kracht van Aandacht’. Genodigden tijdens deze dag waren professionals uit de jeugdhulpverlening. Zij zetten zich elke dag ontzettend hard in om de juiste hulp te kunnen verlenen aan kwetsbare kinderen in nederland. 

Symposium De Kracht van Aandacht_Het Vergeten Kind_1

Symposium De Kracht van Aandacht_Het Vergeten Kind_3Symposium De Kracht van Aandacht_Het Vergeten Kind_2De dag werd afgetrapt door ambassadeur Babette van Veen en Unforgettables Noortje en Daan. Zij vertelden hun verhaal over hoe belangrijk het voor hen is geweest dat er steunpilaren aanwezig waren in tijden waarin zij het moeilijk hebben gehad. Steunpilaren waren voor hen mensen die oprecht aandacht voor hen hadden en waarmee zij een band hebben kunnen opbouwen.

Niet alleen The Unforgettables raakten het publiek met hun openhartige verhaal. Ook Danny Dijkhuizen, ambassadeur van Augeo, deelde een aangrijpend verhaal. Uit alle persoonlijke verhalen die deze dag werden gedeeld met het publiek sprak een enorme kracht.  En een eenduidige boodschap: juist voor deze kwetsbare doelgroep is het enorm belangrijk dat zij weten dat er iemand is die onvoorwaardelijk voor hen klaar staat. Dat geeft kwetsbare kinderen de kracht om met een positieve blik vooruit te kijken.

Samen plezier maken is het allerleukst

Het eerste deel van het symposium werd afgesloten met een spetterend zang-, trommel-, rap- en dansoptreden, verzorgd door kinderen uit AZC Nijmegen, met dank aan Nina Schmid van Move Forward en Peter van Aart van Santola Percussiegroep sambaband workshops. Want samen plezier maken, is het allerleukst!

Symposium De Kracht van Aandacht_Het Vergeten Kind_4Tijdens het tweede deel van de middag konden de professionals twee verschillende workshops volgen over ‘Het Klimaat van Aandacht’ en ‘Community Works’. Het was een succesvolle middag vol inspiratie en verbinding en met mooie complimenten voor iedereen dankzij de Complimentenmeisjes

Een van de professionals stelde voor: “Kunnen we niet een kampweek voor hulpverleners organiseren? Wij zijn nog lang niet met elkaar uitgepraat!’’

Wil jij meer weten over het belang van een klein gebaar van echte en oprechte aandacht, klik dan op de button hieronder om verder te lezen.

een klein gebaar van echte aandacht

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner