Walibi Holland bezorgt 700 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

25 juli 2017

Vandaag beleefden 700 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in Walibi Holland. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Walibi is de vierde in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen. 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Walibi Holland 1 zomertour 2017

Anne, 15 jaar: "Wat een geweldige dag! Ik ben nog nooit in Walibi geweest en ik vind de achtbanen zo tof. Anders had ik de hele dag binnen gezeten."
"In samenwerking met onder meer Walibi Holland, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Walibi Holland en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Hans Verleur en samenwerkingspartners zoals Walibi Holland die deze dag mogelijk maakten!

Walibi Holland 2 zomertour 2017

Walibi Holland
 

Walibi Holland 3 zomertour 2017Walibi is geen attractiepark, maar een plek waar je geconfronteerd wordt met wie je echt bent. De thrill rides geven je de kans om je grens op te zoeken. Angstaanjagende hoogtes, gevaarlijke drops en gierende kurkentrekkers zetten niet alleen letterlijk je wereld op z’n kop, maar brengen je ook dichter bij jezelf. Walibi Holland is dit seizoen nog tot 29 oktober geopend. Deze zomer kun je tot 20.00 uur in alle achtbanen, waaronder de nieuwste aanwinst: Lost Gravity. In juli en augustus vinden de #LEKKERGAAN avonden plaats (19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus) en is het park geopend tot 23:00 uur. 

Het Vergeten KindWalibi Holland 4 zomertour 2017

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner