Tijd voor Triple F

14 augustus 2017

Dit jaar viert Het Vergeten Kind op 17 en 18 augustus voor de derde keer op rij Triple F, de ultieme zomervakantie in twee dagen. Dit gebeurt samen met 100 jongeren uit opvanglocaties die zelf veelal niet op vakantie kunnen. Triple F staat voor Fun, Food en Festival en wordt sinds 2015 georganiseerd door ons.

Triple F 2016 1

In Nederland wonen op het moment van schrijven bijna 54.000 kinderen tussen de 0 en 18 jaar in opvanglocaties. Voor deze kinderen is de zomervakantie veelal letterlijk zes weken 'uitzitten'. Opvanglocaties hebben door teruglopende subsidies steeds minder budget voor een leuk uitje, wat inhoudt dat kinderen de vaak sober ingerichte opvanglocaties zelden tot nooit verlaten. En dan duurt een zomervakantie erg lang ... Ook moeten ze enorm wennen aan de veel wisselende hulpverleners in verband met de vakantieperiode.

Het Vergeten Kind vindt het belangrijk dat deze kinderen ook leuke ervaringen opdoen en vol trots met een verhaal kunnen terugkeren naar school. Daarom organiseren we Triple F. De tweedaagse minivakantie is dus heel erg bijzonder voor de tieners.

meer over Triple F

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner