Het Vergeten Kind en ExpEx slaan de handen ineen

13 september 2023

Stichting ExpEx - Experienced Experts en Het Vergeten Kind slaan de handen ineen om zo de stem van jongeren met nog meer kracht te laten horen. De afgelopen jaren hebben we al vaker samen opgetrokken, rondom de thema's gesloten jeugdzorg en volwassen worden in de jeugdzorg. Deze samenwerking willen we nu bekrachtigen. We geloven erin dat we met elkaar nog meer impact kunnen maken om de jeugdzorg te verbeteren. 

ExpEx en Margot

Onze gezamenlijke wens is dat er goed geluisterd wordt naar kinderen en jongeren uit de jeugdzorg en dat zij echt betrokken worden bij het verbeteren van de hulp. Tegelijk zien we helaas dat in elk rapport over jeugdzorg waarin kinderen de afgelopen jaren zijn bevraagd, steevast naar voren komt dat ze zich onvoldoende gehoord en gezien voelen. Er valt dus nog veel te winnen.

Daarom werd 13 september een samenwerkingsovereenkomst getekend door Margot Ende-van den Broek (directeur Het Vergeten Kind) en Hannah Hollestelle (voorzitter Stichting ExpEx). Hierbij waren o.a. ook Nienke aanwezig, een Experienced Expert die één van de gezichten was van de gesloten jeugdzorg campagne, en Femke die de ExpEx training volgde en actief is bij onze jongerenraad, The Unforgettables.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner