Stichting Het Vergeten Kind reikt Hartenhuis Award uit aan meest inspirerende hulpverleners van Nederland

30 januari 2020

AMSTERDAM, 29 januari 2020 - De Hartenhuis Award is vandaag uitgereikt aan de drie meest inspirerende hulpverleners van Nederland. De winnaars zijn Andy Bos (categorie 'begeleider in een vervangende woonsituatie'), Christel Noppen (categorie 'voogd') en Samira Niks (categorie 'ambulant begeleider'). "Deze award is voor alle hulpverleners in Nederland, want stuk voor stuk doen zij hun uiterste best voor kwetsbare kinderen in Nederland", aldus Christel Noppen.

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de prijs uit aan een organisatie, initiatief, groep of persoon die zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Dit jaar deed Het Vergeten Kind een oproep naar de beste en meest inspirerende voogden en begeleiders van Nederland. Dit zijn de hulpverleners die het goede voorbeeld geven aan de sector. Zij bewijzen dat het mogelijk is om een langdurige vertrouwensband aan te gaan en laten zien hoe belangrijk dit is voor kwetsbare kinderen. Want kwetsbare kinderen in Nederland zien een karavaan aan hulpverleners aan zich voorbij trekken, maar weinig blijven. 

Hartenhuis Award 2020 - Groepsfoto

De Hartenhuis Award was tevens het startschot van de Week van Het Vergeten Kind, met dit jaar als thema ‘Ieder kind een liefdevol thuis met vertrouwde gezichten’. Want een vertrouwd gezicht is belangrijk voor jongeren die in ons jeugdzorgsysteem terechtkomen, zo blijkt ook uit onderzoek van de stichting. De leden van de jongerenraad van Stichting Het Vergeten Kind, The Unforgettables, beoordeelden de genomineerden aan de hand van verschillende door hen opgestelde criteria. Zij hebben dagelijks te maken met wisselende hulpverleners en weten als geen ander waar een goede hulpverlener aan moet voldoen. Een goede hulpverlener, vinden zij, is iemand die altijd eerlijk is, er niet omheen draait en de tijd heeft en neemt voor het kind. 

Over de winnaars van de Hartenhuis Awards zeggen de The Unforgettables het volgende: 

Hartenhuis Hulpverleners


ANDY BOS (CATEGORIE 'BEGELEIDER IN EEN VERVANGENDE WOONSITUATIE')

Andy is begeleider vervangende woonsituatie bij Kadera. Hij is altijd zichzelf, organiseert veel leuke dingen en vindt het echt leuk om te werken met kinderen. Hij is kritisch en kijkt altijd of er wel echt gedaan wordt wat het beste is voor de kinderen. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen en neemt zijn eigen ervaringen mee om echt naast de kinderen en jongeren te gaan staan. 

CHRISTEL NOPPEN (CATEGORIE 'VOOGD')

Christel is jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming West. Ze werkt niet volgens het boekje maar echt vanuit haar hart. Christel is altijd zichzelf en zet graag een stap extra omdat ze vindt dat de kinderen dat verdienen. Ze laat zien dat een voogd meer is dan iemand die alleen vervelende beslissingen maakt, maar maakt ook veel tijd vrij om leuke dingen te doen en bij belangrijke momenten aanwezig te zijn.

SAMIRA NIKS (CATEGORIE 'AMBULANT BEGELEIDER')

Samira werkt als ambulant begeleider bij Xonar. Ze staat dag en nacht voor de jongeren klaar en is altijd bereikbaar. Samira doet dit werk vanuit haar hart, met veel plezier, vol passie en gedrevenheid. Ze neemt de jongeren serieus, luistert zonder oordeel en jongeren mogen bij haar altijd hun eigen keuzes maken. 

"Deze hulpverleners verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Het is fantastisch dat zij de kinderen echt zien en horen en op basis daarvan doen wat het kind nodig heeft. Ongeacht de regels. Helaas is het voor hulpverleners vaak niet mogelijk om een langere periode bij een kind te blijven, daar zijn zij de dupe van. Daarom is het zó belangrijk dat wij met heel Nederland via de petitie aan politici en beleidsmakers laten weten dat het anders moet. Het wisselen van hulpverleners moet écht stoppen" , aldus Margot Ende - van den Broek, directeur van Stichting Het Vergeten Kind.

Stop jij samen met ons het wisselen van hulpverleners? 

Teken nu de petitie!

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner