HEPPIE WINTERTOUR

DECEMBER IS DÉ FEESTMAAND VAN HET JAAR. EEN TIJD VAN GEZELLIGHEID, WARMTE EN FAMILIE. DE MEESTE KINDEREN KIJKEN IN DEZE PERIODE ENORM UIT NAAR SINTERKLAAS EN KERST: WAT VOOR CADEAUTJES ZAL IK KRIJGEN EN WAT VOOR LEUKE DINGEN GAAN WE SAMEN DOEN?

Helaas is december niet voor alle kinderen een gezellig samenzijn met het gezin. Geen fijne periode vol warmte en aandacht. Duizenden kinderen in Nederland hebben het erg moeilijk, omdat er thuis veel problemen zijn. Deze kinderen kunnen niet ontsnappen aan de huiselijke spanningen.. Of de situatie is zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Juist tijdens dé feestmaand van het jaar voelen deze kwetsbare kinderen zich extra geïsoleerd en eenzaam.

Winter Efteling met Saar 2019(1)

Gouden herinneringen bij de Winter Efteling
Speciaal voor ongeveer 1.500 kinderen uit kwetsbare gezinnen organiseert Het Vergeten Kind de ‘Heppie Wintertour’. Op een zaterdag in december bezorgen wij deze kinderen een onvergetelijke dag in de Winter Efteling. En niet alleen voor hen, maar ook voor hun (pleeg) ouders of verzorgers. Tijdens deze magische dag kunnen deze kinderen gewoon weer even kind zijn. Ze beleven een onbezorgde dag vol mooie herinneringen en plezier. Het Vergeten Kind bezorgt kwetsbare kinderen een gouden aandenken, want positieve herinneringen dragen bij aan de mentale veerkracht om beter om te kunnen gaan met moeilijke situaties thuis. En dat hebben deze kinderen juist hard nodig!

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger