'Geef de moed niet op, want je bent niet alleen’

14 januari 2019

Johnny de Mol en Glen Faria zetten onmacht om in indrukwekkend campagnelied speciaal voor uit huis geplaatste kinderen

Vandaag start Het Vergeten Kind een campagne om te voorkomen dat uit huis geplaatste kinderen steeds weer opnieuw moeten doorverhuizen. Voor deze campagne hebben Johnny de Mol en Glen Faria een indrukwekkend nummer opgenomen: ‘je bent niet alleen’. Enerzijds om uit huis geplaatste kinderen een hart onder de riem te steken en het probleem van het continue doorplaatsen onder de aandacht te brengen. Met de campagne en het lied wordt Nederland opgeroepen deze kinderen te helpen. Dit kan door de petitie te tekenen want elk kind in Nederland verdient een fijne, stabiele woonplek waar het mag blijven. Het centrale symbool van de campagne is dan ook een ‘Hartenhuis’.

Clip je bent niet alleen

“Ik leg mijn hand op je gebroken hart, al weet ik dat ik het niet lijmen kan. Dit is een plek waar je welkom bent. Geef de moed niet op, want je bent niet alleen...” (refrein)

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet bij hun vader en moeder wonen, omdat dit een gezonde en veilige ontwikkeling voor hen in de weg staat. Ruim 46.000 kinderen zitten in de zogeheten ‘Jeugdzorg Met Verblijf’. Deze beschadigde en getraumatiseerde kinderen hebben een stabiele omgeving nodig met een positief perspectief. De huidige realiteit is echter dat te veel kinderen gaan meedraaien in ‘de carrousel’ van de hulpverlening, waarbij ze continu moeten doorverhuizen naar een andere plek, groep of pleeggezin. Weer een rondje in de carrousel: opnieuw beginnen, andere gezichten, een nieuwe school en ondertussen proberen een warm en liefdevol thuis te vinden. Zo herstelt een kind niet van fysieke en mentale klappen. Dit moet anders.

‘Als kinderen door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, dan verdienen ze een plek die liefdevol is, waar ze zich wel thuis voelen. Jij en ik kunnen de regels niet veranderen. Wel kunnen we met z’n allen de druk opvoeren zodat er snel iets gebeurt. Help ook mee en stop onnodige doorplaatsingen van uit huis geplaatste kinderen’. Teken nu de petitie, aldus Johnny de Mol.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner