Het Vergeten Kind bezorgt kwetsbare kinderen een hartverwarmende dag in de Winter Efteling

22 december 2018

Utrecht/Kaatsheuvel, Stichting Het Vergeten Kind organiseerde voor het eerst een geheel verzorgde, hartverwarmende dag voor kwetsbare kinderen uit heel Nederland in de Efteling. Vanuit 37 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kinderen met hun ouder(s) of opvoeders per Hartenhuis*-bus naar de Efteling. Ze werden vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke periode is waarin ze zich anders, eenzaam en verdrietig voelen.

* Het Hartenhuis is een symbool van Het Vergeten Kind. Het staat voor een liefdevol thuis, iets wat elk kind behoort te hebben.

PR Efteling

Quote Kevin (6 jaar): “Ik kan niet kiezen wat ik spannender vond, een keer met de bus mee of naar de Efteling.”

Quote Marjolein (moeder, 35 jaar): “Met onze grote gezin is dit voor ons normaal onbetaalbaar, wat een prachtig kerst cadeau!”

Een dag lang plezier

’s Morgens rond 10.30 uur kwamen de eerste Hartenhuis-bussen vol kinderen al het parkeerterrein op rijden, vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Na een warm welkom door Efteling-mascotte Pardoes en andere Efteling-bewoners, renden de kinderen letterlijk het park in. Voor de burgemeesters en wethouders uit de deelnemende gemeenten was er een lunch, waarna ze zich weer bij hun inwoners voegden om samen het prachtige park, dat in winterse sferen gehuld was, te verkennen. Omstreeks 20.15 uur vertrokken de laatste bezoekers, moe maar blij en voldaan, weer huiswaarts.

Daphne Schreuder, hoofd Campagnes & Events van Het Vergeten Kind:De kinderen hebben vandaag een heerlijke, onbezorgde dag gehad. Een dagje naar de Winter Efteling is voor elk kind een enorme belevenis, maar voor kwetsbare kinderen extra bijzonder. Gewoon even kind kunnen zijn, ontsnappen aan je dagelijkse zorgen en problemen en een fijne dag ervaren met je ouders. Dat de burgemeesters en wethouders ook zelf meegingen, zorgde ook nog eens voor verbondenheid tussen de gemeenten en ‘hun’ kwetsbare kinderen. En daar draait kerst toch om. Compassie en verbondenheid.”

PR Efteling 2

Campagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’

De hartverwarmende dag is onderdeel van de landelijke kerstcampagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’. Het Vergeten Kind vraagt in december aandacht voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt: toetjes. Speciaal voor deze campagne ontwikkelde Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertsboekje. Het absolute klapstuk in het boekje is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger. Via www.hetvergetenkind.nl/kerst kun je het boekje downloaden of thuis laten bezorgen.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner