Heppie Talentontwikkeling

16 juli 2018

Het Vergeten Kind vindt het belangrijk dat kinderen die het thuis lastig hebben of in een opvang wonen een zo normaal mogelijk leven leiden. Hier hoort ook het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden bij, net zoals het ontdekken wat je als kind leuk vindt of waar je goed in bent. Daarom is er Heppie Talentontwikkeling, dat we aanbieden aan scholen in het Speciaal Onderwijs. 

Afgelopen maand hebben wij het eerste deel van onze pilot Heppie Talentontwikkeling afgerond. Er hebben in totaal 4 scholen deelgenomen van het speciaal onderwijs op verschillende scholen van Horizon. Het programma van Heppie Talentontwikkeling bestaat uit een reeks workshops zoals bijvoorbeeld, dans en spel, hiphop, rap en journalistiek. De workshops laten kinderen positieve ervaringen opdoen en geven tegelijkertijd de docenten aanknopingspunten om met een positieve insteek de didactische lessen te geven. 

Heppie Talentontwikkeling 2

De scholen, vakkrachten en leerlingen zijn met vol enthousiasme gestart. Alle kinderen hebben op zijn of haar manier hun talent ingezet tijdens de verschillende workshops. Als afsluiting hebben zij een uitvoerings les of middag gehad, waar zij het geleerde hebben mogen laten zien aan de ouders en eventueel andere leerlingen. Samen delen zij zo het gevoel van succes en trots. Door deze aanpak verbeteren we de leefomgeving van het kind, samen met de ouders en docenten.

Heppie Talentontwikkeling 3

Alle kinderen hebben na afloop een mooie sjaal en oorkonde gekregen, waar zij nog lang op een positieve manier aan terug kunnen denken. Wij bedanken iedereen die deze eerste reeks mede mogelijk heeft gemaakt.

Heppie Talentontwikkeling 1

Meer weten over deze activiteiten van Het Vergeten Kind?

Heppie Talentontwikkeling

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner