FILM 'EEN GOED ADVIES' WINT HET VERGETEN KIND FILMFESTIVAL

04 februari 2018

Vandaag organiseerden wij voor de vierde keer een prachtige filmpremière voor kwetsbare kinderen uit heel Nederland: ‘Het Vergeten Kind Filmfestival’, Gepresenteerd door ambassadeur Juvat Westendorp en vriendin van de stichting, Francis Beukeveld. De kinderen schitterden in een door henzelf gemaakte film met een gastrol van een ambassadeur of vriend van de stichting, zoals Johnny de Mol, Jandino Asporaat, Jamai Loman, Juvat Westendorp en Angela Schijf.

Winnaars filmfestival 2018

Er werden maar liefst acht korte films getoond op het grote doek van Pathé in Amsterdam. De jury was enorm onder de indruk van alle films, die zij 'meeslepend en oprecht' vonden. De winnaar van de 'Beste film' is opvanglocatie Het Kopland in samenwerking met de Borgmanschool met de film 'Goed advies' geworden. Het Kopland was erg blij met de erkenning. Bij de vraag hoe één van de winnaars zich voelde, was het antwoord een enthousiaste "heel opgewonden!".

Meerdere winnaars

De vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Dinand Woesthoff, ambassadeur Johnny de Mol en vrienden van de stichting, zoals Jandino Asporaat, Guido Spek, Tara Hetharia, Stephanie van Eer, Kaj van der Voort, Maxime van der Heijden, Maartje Schel van de Heutink Foundation en zes Unforgettables (leden van de jongerenraad van Het Vergeten Kind) werden verdeeld in drie groepjes en kozen de winnaars van de drie filmprijzen: ‘Beste film’, ‘Beste acteerprestatie’ en ‘Beste script’. De winnaar van 'Beste film' wordt ingestuurd naar het Unicef Kinderrechten Filmfestival. De prijs voor 'Beste acteerprestatie' ging naar de kinderen van de film 'Echte vrienden' van opvanglocatie De Donderberg i.s.m Basisschool Neel.

Volgens Jandino "was iedereen fantastisch, maar Jury Filmfestival 2018zij waren net een beetje beter". Het 'Beste script' is gewonnen door de kinderen van opvanglocatie Sterk Huis i.s.m Basisschool De Kleine Akkers met hun film 'Sterke verhalen'. Ook het aanwezige publiek mocht stemmen via een stembiljet en zij kozen voor de film 'De allerleukste buurt' van de kinderen uit een opvanglocatie van jeugd- en opvoedhulporganisatie Enver in samenwerking met Basisschool De Kring.

Dinand: “Opvanglocatie Het Kopland heeft in samenwerking met de Borgmanschool de prijs voor ‘Beste film’ terecht gewonnen. Uit de film kwam naar voren dat we aan elkaar moeten laten zien wie we écht zijn, om elkaar zo beter te begrijpen."

Samenwerking opvanglocaties en scholen

Onder begeleiding van professionele filmcoaches hebben ruim 200 kinderen uit acht opvanglocaties de afgelopen weken gewerkt aan hun speelfilm. Door heel Nederland zijn er opvanglocaties gekoppeld aan scholen uit hun buurt. Gezamenlijk hebben zij de scripts geschreven, gefilmd, geregisseerd en natuurlijk zelf in de films geacteerd. Alle films stonden in het teken van het campagnethema van de Week van Het Vergeten Kind 2018: het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Deze films lieten zien hoe belangrijk het is dat deze kinderen zich gesteund voelen door een volwassene als deze steun binnen het eigen gezin niet geboden kan worden.

Feestelijke première voor kleine én grote sterren

Naast de spanning voor de uiteindelijke uitslag,Filmfestival optreden 2018
was het een feestelijk evenement en hadden de kinderen de tijd van hun leven. Ze werden onthaald als echte sterren op de rode loper. Ze mochten op de foto met de ambassadeurs en vrienden van de stichting. Daarnaast genoten ze van een fantastisch dansoptreden van Juvat Dance Academy, zorgde Unforgettable Thierry voor een ontroerend moment door al zingend de persoon te bedanken die ervoor gezorgd heeft dat hij een betere toekomst tegemoet gaat. Natuurlijk hoort er bij een film popcorn en kinderchampagne. Kortom, een onvergetelijke middag.

Wij bedanken Heutink FoundationStichting Hoedje van Papier, vrijwilligers, ambassadeurs, vrienden, sponsoren, partners, Unforgettables, Pathé en natuurlijk, vooral: alle kinderen!

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner