Documentaire "Als je bij me weggaat" over Unforgettable Jamilla bij Schooltv

29 januari 2018

als je ouders niet in staat zijn om goed voor je te zorgen, word je uit huis geplaatst. het overkwam unforgettable jamilla, die inmiddels al jaren in een opvanghuis woont. hoewel ze het lastig vindt om erover te praten en graag een muurtje om zich heen bouwt, laat ze zichzelf toch zien in de indringende documentaire "als je bij me weggaat".

Jamilla (14 jaar) woont al jaren in een opvanghuis. Ondanks de problemen van vroeger mist ze haar ouders: 

"Je kunt het vergelijken met het gevoel dat als je valt, en je knie bloedt, niemand je komt helpen.”

Door haar verleden vindt Jamilla het lastig om zichzelf te laten zien en bouwt ze liever een muurtje om zich heen. Maar die tactiek blijkt toch niet te werken. Dus zit er voor Jamilla niets anders op, ze moet dat muurtje afbreken. Maar de grote vraag is: durft ze dat?

Deze documentaire is gemaakt door Mensjesrechten met steun van Het Vergeten Kind. Vanaf vandaag is documentaire te zien op Schooltv en op zondag 25 februari om 19.25 uur op NPO3. Wij danken de makers voor deze indringende aflevering en in het bijzonder Jamilla, die wij heel stoer, sterk en dapper vinden.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner