Sint Express Tour geeft 500 kinderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest

27 november 2017

twee speciale feesttreinen van de ns brachten gisteren 500 kinderen naar de rijtuigenloods in amersfoort. samen met hun ouders/verzorgers vertrokken de kinderen vanaf enschede of zwolle en onderweg maakten ze veel plezier met de ambassadeurs juvat westendorp en saar koningsberger, vele vrijwilligers en tal van ondeugende pieten. De sint express tour zorgde voor een sinterklaasfeest om nooit te vergeten.

Sint Express Tour 2017 Het Vergeten Kind 1

Sinds 2012 organiseren we de Sint Express Tour; een Sinterklaasfeest, speciaal voor onze doelgroep. Dit jaar nodigden we 500 kinderen uit die thuis wonen en waar niet altijd voldoende financiële middelen zijn om bijvoorbeeld Sinterklaas te vieren. In Nederland groeien 400.000 kinderen op in armoede.

“In een kinderleven zijn de eigen verjaardag en het Sinterklaasfeest de twee hoogtepunten van het jaar.  Door de financiële situatie van de ouder(s) kan het Sinterklaasfeest bij veel kinderen niet gevierd worden. De Sint komt niet langs met cadeaus omdat daar geen geld voor is. Met als gevolg dat het kind kan denken dat het niet lief genoeg is geweest. Dat is hartverscheurend. Daarom proberen wij met de Sint Express Tour zoveel mogelijk kinderen positieve aandacht en een unieke ervaring te geven,” aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind.


Sint Express Tour 2017 Het Vergeten Kind 2Er reden twee speciale feesttreinen van de Sint Express Tour, gesponsord door de NS. Op diverse plekken stapten kinderen met hun ouders of verzorgers in de trein waar ze werden ontvangen door ambassadeurs, vrijwilligers en natuurlijk veel pieten zoals dans-, schmink- goochel- en strooipieten. Met elkaar maakten ze de treinrit zo feestelijk mogelijk. Natuurlijk werd er uit volle borst gezongen, muziek gemaakt en gesnoept van strooigoed. 

Saar Koningsberger, ambassadeur het vergeten kind: ‘Het is zo mooi dat deze kinderen nu echt een Sinterklaasfeest hebben wat ze anders niet altijd kunnen vieren. Het raakt mij dat wat voor ons zo normaal is, voor deze kinderen heel bijzonder is.'


Sint Express Tour 2017 Het Vergeten Kind 3Bij feestlocatie de Rijtuigenloods in Amersfoort, die dit jaar wederom belangeloos voor ons hun deuren openden, werd het feest nog grootser. Er was volop drinken en eten zoals poffertjes, fruit, hamburgers en wraps. Ook waren er allerlei activiteiten te doen, bijvoorbeeld springen op het springkussen, oudhollandse spellen spelen en dansen in de pietendisco. Vriend van de stichting Francis Beukeveld en ambassadeur Natasja Froger feestten ook mee. 

Natuurlijk kwam Sinterklaas langs zodat alle kinderen hem een handje konden geven. Samen met hem en de velen pieten genoten we allemaal van een voorstelling van Woezel & Pip als mooie afsluiter.

een sinterklaascadeau

Voordat de treinen weer richting huis vertrokken, kreeg elk kind nog een echt Sinterklaascadeautje. Dit was voor velen een hoogtepunt.

Moeder Jamillia: 'Ik heb voor het eerst met mijn kinderen Sinterklaas kunnen vieren. We hebben er echt van genoten, dankjulliewel.'

Sint Express Tour 2017 Het Vergeten Kind 4

Wil je meer zien? Bekijk het filmpje hieronder en download alle foto's voor eigen gebruik via deze link

met dank aan:

Sint Express Tour 2017 Het Vergeten Kind 5

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner