Lunchen met burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb

23 november 2017

thee drinken met de minister-president, lunchen met de burgemeester van rotterdam: onze unforgettables vinden steeds meer hun weg binnen politiek nederland. unforgettable jana bezocht ahmed aboutaleb en stuurde ons een verslag: "wat een inspirerende en bijzondere man!"

Lunch met burgemeester van Rotterdam Ahmed AboutalebJana's middag in Rotterdam startte met een rondleiding door het stadhuis: "Een bode liet ons de mooiste trouwzalen zien, de raadzaal en de bijzondere beelden in de centrale hal. Daarna wachtte burgemeester Aboutaleb ons op in zijn werkkamer. Op een tafel stonden broodjes klaar, vers fruit en er stond een heel mooi blikje met dadels.

steunpilaren

Als gespreksonderwerp kozen we 'steunpilaren'; bij de meeste jongeren die, ondanks een moeilijke start, goed terechtkomen blijkt dat ze tenminste één stabiele en steunende volwassene in hun omgeving hebben gehad. Daarom vroegen wij ook of meneer Aboutaleb zelf steunpilaren heeft gekend. Mensen die hem een zetje hebben gegeven op het moment dat het niet goed ging, of mensen die in hem geloofden als niemand anders dat deed. Hij vertelde over zijn jeugd in Marokko, over dat hij pas op zijn vijftiende naar Nederland is gekomen. Ook vertelde hij over hoe lastig het is als immigrant, dat niemand in je gelooft en je alles zelf moet bewijzen. Hij had het geluk, zo zei hij zelf, dat hij drie mensen heeft gehad die hem een zetje in onverwachte richting hebben gegeven. We hebben wel een uur gepraat en echt een beeld gekregen van de persoon Ahmed Aboutaleb. Wat een inspirerende en bijzondere man! Het was een geweldige middag."

over ahmed aboutaleb

Ahmed Aboutaleb (Beni Sidel) is in 1961 geboren in Marokko. Op zijn vijftiende kwam hij naar Nederland door gezinshereniging. Hij woonde met zijn gezin in Den Haag en ging daar naar school; eerst de lts, toen de mts en daarna de hts. Hij studeerde in 1987 af in de telecommunicatie en al snel begon hij een carrière in de journalistiek. Hij was leidde discussies bij RVU televisie, maakte programma's voor Radio Stad Amsterdam en Radio Noord-Holland en hij werkte als verslaggever bij Veronica Radio, NOS Radio en RTL nieuws. Dit deed hij tot 1991, toen ging hij werken bij de overheid. Hier had hij meerdere, diverse functies en sinds 5 januari 2009 is hij burgemeester van Rotterdam. Hij gaat regelmatig de stad in om met bewoners te spreken over wat er speelt in hun wijk want vrijheid van godsdienst en meningsuiting vindt hij heel erg belangrijk. Discriminatie is hij fel tegen. Lees hier meer over Ahmed Aboutaleb

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner