PARDON?! Mogen we jouw aandacht voor een Eerlijk Kinderpardon?

20 november 2017

Vandaag is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten die ons eraan herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. onze directeur joep hangt de vlag uit.

Joep en Rikko hangen vlag uit

Soms zijn er dingen die zo fout zitten dat de vlag uit moet. Samen met Rikko Voorberg van Goeie Actie vragen wij op deze manier aandacht voor een Eerlijk Kinderpardon. Hiermee zeggen wij PARDON?! tegen het uitzetten van kinderen.

over het kinderpardon

Het Kinderpardon is vijf jaar geleden in het leven geroepen om kinderen die inmiddels flink ingeburgerd zijn, een echte kans te geven om hier te blijven. Die kans is er wel maar door een grote hoeveelheid aan overheidsregels is die kans behoorlijk klein. Zo klein, dat in heel 2016 slechts één kind het Pardon heeft gekregen. Het nieuwe kabinet heeft besloten om geen aandacht te geven aan het Kinderpardon.

Goeie Actie komt daarom met het PARDON Alert. Een Amber Alert speciaal voor migranten kinderen. Met dit Alert krijg je elke keer dat er een kind wordt uitgezet een bericht met informatie over het kind in kwestie. Met de vraag om dit bericht te delen met de rest van Nederland. Zodat het uitzetten van kinderen niet meer ongezien blijft.

zeg pardon tegen het uitzetten van kinderen

Wij steunen het initiatief van Goeie Actie. Zeg jij ook PARDON?! tegen het uitzetten van kinderen? Meld je aan voor het PARDON Alert op www.goeieactie.nu.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner