Aandachtsvolle hulpverleners bekroond met Hartenhuis Awards

02 februari 2024

Genomineerden HHA 2024

Vandaag is ‘De Week van Het Vergeten Kind’ afgesloten met de uitreiking van de Hartenhuis Awards. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Ambassadeurs Jörgen Raymann, Inge de Bruijn en Natasja Froger reikten de prijzen uit aan de meest aandachtsvolle hulpverleners van Nederland. Van de 12 genomineerden gingen John Nabben (inwonend groepsbegeleider bij Combinatie Jeugdzorg), Samira El Idrissi (oprichter van stichting Laforsa) en Judith Balvers (jeugdzorgwerker bij Pactum) met een Hartenhuis Award naar huis.

Door een gebrek aan aandacht voelen kinderen zich niet gezien en gehoord. Ze kunnen zich niet uiten, krijgen een negatiever zelfbeeld en het gevoel van eenzaamheid groeit. En dat terwijl positieve aandacht essentieel is voor hun ontwikkeling. Door een award uit te reiken aan aandachtsvolle hulpverleners uit Noord-, Midden- en Zuid-Nederland, hoopt de stichting andere hulpverleners te inspireren om met aandachtsvolle zorg aan de slag te gaan.

Terechte winnaars

Winnaar noord Nederland: Samira El Idrissi uit Drachten

Met haar eigen stichting Laforsa heeft Samira een plek gecreëerd waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, samen sporten en hun talenten ontwikkelen. Ze is verkozen tot winnaar omdat ze écht de verbinding zoekt met de jongeren en het hele netwerk hierbij betrekt. Zichtbaar aangeslagen nam ze de Hartenhuis Award in ontvangst. “Ik vind het super bijzonder dat ik hier sta en deze award heb gewonnen. Ik ben trots. Trots op het werk dat we doen en wat we voor jongeren betekenen.“

Winnaar midden Nederland: Judith Balvers uit Okkenbroek

Judith biedt aandachtsvolle zorg aan jongeren op een kleinschalige behandelgroep. Haar betrokkenheid en luisterend oor maken haar speciaal. Ze investeert in jongeren door tijd, begrip en liefde te geven. Judith heeft de Hartenhuis award gewonnen omdat ze écht een thuis creëert voor kinderen waar ze zich veilig voelen en zichzelf mogen zijn. Judith nam vol enthousiasme de award in ontvangst. “Wat we doen werkt!”. Met een dikke duim in de lucht naar haar team. “Grote dank aan het team, want aandachtsvolle zorg geven doe je met elkaar. En dat is nog niet vanzelfsprekend, maar dat zou het wel moeten zijn.”

Winnaar zuid Nederland: John Nabben uit Eindhoven

John Nabben woont als hoofdbewoner in een kleinschalige behandelgroep in Eindhoven. Hij is er het vaste gezicht en werkt met hart en ziel. John heeft gewonnen omdat hij inspireert. En die inspiratie haalt hij uit de jongeren. “En omdat hij niet alle regels naleeft. Op maandag mag er gewoon een tosti gegeten worden”, voegt een ervaringsdeskundige met een knipoog toe. Na deze lovende woorden, werd John met een groot applaus onthaald op het podium en nam de award in ontvangst. John straalde van trots: “Het is geweldig! Het thema past helemaal bij hoe ik vind dat jeugdzorg georganiseerd moet worden: met aandacht.”

Glen Faria HHA 2024

Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting het Vergeten Kind tijdens van De Week van Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit aan een organisatie, initiatief, groep of persoon die zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Dit jaar draait het om aandachtsvolle zorg. Kinderen in de jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas laat de praktijk iets anders zien. De stichting hoopt dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om met aandachtsvolle zorg aan de slag te gaan.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner