Kamers met Aandacht geeft jongeren een thuis

18 september 2023

In 2021 ontving Stichting Kamers met Aandacht de Hartenhuis Award als erkenning voor hun inzet bij het versterken van het sociale netwerk rondom kwetsbare kinderen. Deze award reiken wij jaarlijks tijdens de Week van Het Vergeten Kind uit aan de meest inspirerende hulpverleners. Wij dragen dit initiatief een warm hart toe.

Een kamer met uitzicht op een toekomst
Kamers met Aandacht bemiddelt woonruimte voor jongeren die uit de jeugdzorg komen. Zodat zij een fijne woonplek krijgen, waardoor zij verder kunnen in hun leven. Dat is nog steeds hard nodig, zo blijkt ook uit ons onderzoek waar we tijdens de laatste Week van Het Vergeten Kind aandacht voor vroegen: 'Laat zorg pas stoppen als kinderen er klaar voor zijn'. Dit thema sluit naadloos aan bij de missie van Kamers met Aandacht. De stichting creëert niet alleen een dak boven het hoofd van deze jongeren, maar zorgt ook voor verbinding en een stabiele en ondersteunende omgeving waarin jongeren zich positief kunnen ontwikkelen. Inmiddels hebben 63 gemeenten zich al aangesloten bij Kamers met Aandacht. 

Oprichtster Bianca van der Neut: “Het doel van Kamers met Aandacht is niet
het oplossen van een huisvestingprobleem maar ervoor zorgen dat jongeren
een steunpilaar hebben en niet aan hun lot worden overgelaten
voordat ze op eigen benen kunnen staan”. 

Kamers met Aandacht_nb2

Heb jij een kamer over?
Kamers met Aandacht is op zoek naar mensen die hun hart en huis willen openstellen om een jongere tijdelijk een thuis te geven en daarmee een mooie toekomst. Heb jij een kamer over in je huis en biedt je een jongere graag een toekomst? Klik dan voor meer informatie.

Online informatiebijeenkomst
Ieder maand is er een online informatiebijeenkomst van 19.00 - 20.00 uur voor meer informatie over het verhuren van een Kamer met Aandacht.  Aanmelden daarvoor kan hier.

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner