Uitreiking Hartenhuis Awards

16 januari 2023

Op vrijdag 3 februari sluiten we de Week van Het Vergeten Kind af met een inspirerende bijeenkomst voor jeugdzorgprofessionals waar ook de Hartenhuis Awards worden uitgereikt. Tijdens de Week van het Vergeten Kind vragen we aandacht voor jongeren die in de residentiële jeugdzorg verblijven en losgelaten worden op het moment dat ze daar nog niet klaar voor zijn. Voor veel jongeren met jeugdzorg zorgt de overgang naar volwassenheid voor stress. Zij zitten lang in onzekerheid over hun woonplek en vertrouwde professionals vallen weg. Niet alleen jongeren, maar ook veel hulpverleners willen dit graag anders en zetten zich enorm in om jongeren niet los te laten voordat ze daar klaar voor zijn. Door een award uit te reiken aan drie hulpverleners die een inspirerend voorbeeld zijn, zetten we goede voorbeelden in de spotlight.  

Wat kun je verwachten deze middag?

  • Ervaringstheater van ExpEx en FTC waarin het publiek meegenomen wordt in de belevingswereld van jongeren en hulpverleners rondom het thema 18-18+ (met o.a. Jason Bhugwandass, Nienke van der Pal en Carlijn Hoogeveen). 
  • Hulpverleners, jongeren en andere experts aan het woord over de overgang naar volwassenheid en toekomstgericht werken (met o.a. Bianca van der Neut - oprichter Kamers met Aandacht en Nicoline den Ouden, vanuit haar functie bij het OZJ, maar ook als mede schrijver aan de Nji publicatie over uitstroomprofielen)
  • Uitreiking van de Hartenhuis Awards aan hulpverleners door jongeren en ambassadeurs (o.a. Natasja Froger, Saar Koningsberger, Jamai Loman en Angela Schijf) van Het Vergeten Kind
  • Muziek, ontmoeting en een afsluitende borrel

Hartenhuisaward.png

Voor wie?
Het programma is interessant voor alle jeugdzorgprofessionals en in het bijzonder voor professionals die werken met uithuisgeplaatste jongeren die 18 jaar worden.

Hoe laat en waar?
Datum: vrijdag 3 februari 2023
Tijd: van 14.00 - 16.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: DeFabrique, Westkanaaldijk 7 in Utrecht (Er rijdt een pendelbus vanaf station Maarssen waar je optioneel gebruik van kunt maken.)

Aanmelden

In verband met een gelimiteerd aantal plekken is aanmelden noodzakelijk. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit is een besloten event. Aanmelden kan tot en met 26 januari via dit aanmeldformulier. We hopen dat je erbij bent! 
Heb je een collega voor wie dit ook relevant is, stuur de uitnodiging dan graag door.

Klik hier om je aan te melden
 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner